Lista tepet
Witam.Mam pytanie : gdy daje Własciwosci pulpitu -> Pulpit i pokazuje mi sie lista tapet sa tam wszystkie tapety które ustawiałem jako tło a troche tego jest...Jak usunac te niepotrzebne bo chciałbym zrobic z tym porządek?
Odpowiedzi: 10
Ok już sobie poradziłem.Dzięki
Angielski zna? [url=http://ca.answers.yahoo.com/question/index.php?qid=20070405052146AAGgnzg]Best Answer[/url]
Czemu nie sprawdzisz tych sposó zanim je napiszesz ? Ten sposó nie działą bo w tym folderze który jest podany w lokacji jest widzialna tylko tapeta która jet aktualnie ustawiona i na dodatek po jej usunieciu z folderu nie znika z listy:neutral:
Wejdź we właściwości ustaw tapetę którą chcesz wykasować
następnie
Start >> Uruchom >> regedit
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Klik na Desktop
>> po prawej odszukaj [b]Wallpaper[/b] tam jest podana ścieżka do aktualnej tapety
sprawdź również [b]OriginalWallpaper[/b] tu również jest ścieżka do tapety
zmień teraz tapetę na inną >> wejdź pod wskazany adres Wallpaper i usuń tapetę którą chciałeś wykasować
:neutral:
No i co mi daje to wejscie do folderu Mozilli ? :neutral: Jak tam nic nie ma poa jakimiś plikami...
Rozumiem więcej niż ci się zdaje
Jakiś folder >> narzędzia >> opcje folderów >> widok >> zaznacz [b]pokaż ukryte pliki i foldery[/b]
teraz zajrzyj tam gdzie podałem to zobaczysz folder [b]Dane aplikacji[/b]
Nie rozumiesz wogóle o co mi chodzi.Chce usunc tapety Z LISTY!! we własciwosciach pulpitu zeby były tylko te tapety któe były zaraz po zainstalowaniu Windowsa.Nie mam zadnego folderu Dane APlikacji ajak wpisze .jpg i usune tapete to na liscie i tak zostaje nazwa tej tapety
Jeżeli masz przeglądarkę Firefox to szukaj w [b]C:\Documents and Settings\?????\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox
[/b]
Jeżeli nie to to Start >> wyszukaj >> pliki i foldery >> wpisz [b]*.bmp[/b] oraz [b]*.jpg [/b] >> to ci znajdzie
Ale włascie chodzi o to ze oprócz tych tapet w Web/Wallpapers na liscie jest jeszcze duzo innych : auta,piłkarze itp i nie wiem jak ich usunac
Wejdź do [b]C:\WINDOWS\Web\Wallpaper[/b] i możesz kasować ile dusza zapragnie.
:lol:
Strona 1 / 1