Lista skrótów w pasku
Witam,
nie mogłem znaleźć na forum ani a googlach (szczerze to nawet nie wiem jak sformułować zapytanie prawidłowo). A chodzi mi o moźliwości dodania własnych skróów w pasku po lewej stronie, który pojawia się w momencie naciśnięcia np zapisza jako... lub otwórz.
Standardowo podane tam są: moje dok.; mój komp.; miejsca sieciowe i jeszcze 2 inne lokalizacje.
Ja bym chciał dodać na dysk C:\ lub d:\dokumenty (na przykład...)
Czy da się to gdzieś zmienić jeśli tak to gdzie i jak?
Pozdrawiam
Tomek
nie mogłem znaleźć na forum ani a googlach (szczerze to nawet nie wiem jak sformułować zapytanie prawidłowo). A chodzi mi o moźliwości dodania własnych skróów w pasku po lewej stronie, który pojawia się w momencie naciśnięcia np zapisza jako... lub otwórz.
Standardowo podane tam są: moje dok.; mój komp.; miejsca sieciowe i jeszcze 2 inne lokalizacje.
Ja bym chciał dodać na dysk C:\ lub d:\dokumenty (na przykład...)
Czy da się to gdzieś zmienić jeśli tak to gdzie i jak?
Pozdrawiam
Tomek
Odpowiedzi: 18
Widziałem podobną wskazówke w jakiejś gazecie.Był tam opisany sposób tworzenia takich skrótów o jakie i chodzi.. Niestety pisało teź źe nie działa to na Office :?
poczytaj pierwszy post z tego tematu:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=521283#521283
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=521283#521283
dzieki bardzo za pomoc...
szukanie tez pomoglo...
hmmm wiecie – znalazle to w office – w prawym gornym rogu po otwarciu zapisza jako jest zakladka narzedzia – i tam wlasnie da sie – teraz mam super...
jeszcze raz dzieki za pomoc wszystkim
szukanie tez pomoglo...
hmmm wiecie – znalazle to w office – w prawym gornym rogu po otwarciu zapisza jako jest zakladka narzedzia – i tam wlasnie da sie – teraz mam super...
jeszcze raz dzieki za pomoc wszystkim
tomasz_z:
ale ale... jeszcze widze ze to nie koniec...
bo w windowsie to mi sie zmienilo ladnie i teraz mam dokladnie to co chcialem.... ale jak zapisuje cos w office to mam dalej niezmienione toto
czym tu mozna wprowadzic zmiany? bo nawet po restarcie nie pomoglo... i zadzialalo tylko do windowsa. '
damy rade cos podzialac w tym temacie?
Krótka lekcja szukania:
Frazę podałem: add shortcut to save as window
Więc dopisujemy do niej: office, fraza wygląda tak: add shortcut to save as window +office i przekopujemy sie przez wyniki.
Wybacz – pierwszy raz zrobiłem to za Ciebie bo napisałeś, źe nie wiesz jak zapytać, a tematu nie było. Teraz wiesz jak zapytać, więc zacznij sam szukać, a jak nie znajdziesz to daj znać.
UPDATE:
http://office.microsoft.com/en–us/assistance/HA012191771033.aspx
Tak jak, pisalem Ci wyzej dla samego pakietu Office, jest to calkiem inee okno, z innymi ustawieniami. Hmmm, gdzies widzialem jak dodawac tam wlasne lokacje i usuwac niechciane, tylko nie pamietam gdzie :?
ale ale... jeszcze widze ze to nie koniec...
bo w windowsie to mi sie zmienilo ladnie i teraz mam dokladnie to co chcialem.... ale jak zapisuje cos w office to mam dalej niezmienione toto
czym tu mozna wprowadzic zmiany? bo nawet po restarcie nie pomoglo... i zadzialalo tylko do windowsa. '
No w sumie, mi tez sie przydale zeby wywalic Recent Documents :)
tomasz_z:
dokladnie o to mi chodzilo.... dzieki wielki – tej strony sam pewnie nigdy bym nie znalazl...
jeszcze raz thx
Nie ma sprawy.
dokladnie o to mi chodzilo.... dzieki wielki – tej strony sam pewnie nigdy bym nie znalazl...
jeszcze raz thx
jeszcze raz thx
tomasz_z:
nooo dokladnie o to chodzi... czy da sie to jakos zmienic? tzn dodac nowe lokalizacje i wywalic istniejace?
bo mam wszystki edok. na drugim dysku i ten skubaniec standardowow idzie na c a ja bym sobie tam lokalizacje na d wskazal...
Sprawdź to: http://www.puppypc.com/windows/rt/comdlg_placebar.htm
W google wpisałem: add shortcut to save as window
Chodzi ci zapewne o to co jest na screnie, czyli dodanie tam swoich lokalizacji ?

Z tego co gdzies czytalem przy Office jest mozliwosc dodania tam wlasnych lokalizacji, ale czy w expolerze tez, to nie wiem. Ale moze teraz ktos juz bedzie wiedzial o co chodzi i Ci powie...
Update:
gusioo byl szybszy :D sory ze powtorzylem to samo, nie zdozylem usunac, bo juz dopisales kolejnego posta...

Z tego co gdzies czytalem przy Office jest mozliwosc dodania tam wlasnych lokalizacji, ale czy w expolerze tez, to nie wiem. Ale moze teraz ktos juz bedzie wiedzial o co chodzi i Ci powie...
Update:
gusioo byl szybszy :D sory ze powtorzylem to samo, nie zdozylem usunac, bo juz dopisales kolejnego posta...
nooo dokladnie o to chodzi... czy da sie to jakos zmienic? tzn dodac nowe lokalizacje i wywalic istniejace?
bo mam wszystki edok. na drugim dysku i ten skubaniec standardowow idzie na c a ja bym sobie tam lokalizacje na d wskazal...

A bor chciał zabłysnąc, ale coś nie wyszło.
bor – wybacz ale chyba nie rozumiem intencji twojej odpowiedzi... o cos konkretnie ci chodzi? bo srednio to zrozumialem...
ps. czy na serio nikt nie wie o co mi chodzi w zapytaniu? czy po prostu nie znana jest odpowiedz na zapytanie?
ps. czy na serio nikt nie wie o co mi chodzi w zapytaniu? czy po prostu nie znana jest odpowiedz na zapytanie?
bor:
http://rtfm.killfile.pl/
Skoro juź kogoś cytujesz to źródło naleźy podać.
Swoją drogą to nawet nie umiesz 'wcelowac' w temat z tym, gdyź ten w miarę jasno opisany.
http://rtfm.killfile.pl/
Coś czytanie ze zrozumieniem mi nie wychodzi – moźe w tkaim razie rozejrzyj się w kwestiach z "menu kontekstowym" związanych – zacząć moźesz od archiwum, a potem – jęzeli tam konkretów "pod siebie" nie znajdziesz to google jakieś.
nie nie
to nie chodzi o menu podręczne...
chodzi o pionowy pasek, ktory widoczny jest w panelu, ktory pojawia sie po nacisnieciu np zapisza jako lub otworz... to sa skroty do kilku miejsc na komp
nie wiem czy to dobrze i czytelnie opisalem.. ale w tym wlasnie problem (nie w menu podrecznym)
to nie chodzi o menu podręczne...
chodzi o pionowy pasek, ktory widoczny jest w panelu, ktory pojawia sie po nacisnieciu np zapisza jako lub otworz... to sa skroty do kilku miejsc na komp
nie wiem czy to dobrze i czytelnie opisalem.. ale w tym wlasnie problem (nie w menu podrecznym)
Strona 1 / 1