Lipa:(

Ello. Kupiłem sobie ostatnio słuchawki z mikrofonem. I za ciula nie moge nic nagrać na mikrofonie. posiadam winde xp home edition. Moźecie mi powiedzieć co zrobić, źebym mógł coś nagrać choćby na rejestratorze dźwięku :D

z góry dzięki

Odpowiedzi: 8

lord:
WRESZCIE SIĘ MI UDAŁO!!! :D :D

W PIERWSZE MIEJSCE WŁOŻYŁEM KOŃCÓWKĘ OD GŁOŚNIKÓW, W DRUGĄ CZARNĄ WTYCZKĘ OD MIKROFONU, A W TRZECIĄ BIAŁĄ WTYCZKĘ RÓWNIEŻ OD MIKROFONU. ZROBIŁEM PRÓBE W REJESTRATORZE DŹWIĘKU I DZIAŁA:) TYLKO ŻE GADAM DO MIKROFONU A SLYSZE W GŁOŚNIKACH ZAMIAST W SŁUCHAWKACH :d:d

DZIĘKI BARDZO WSZYSTKIM ZA POMOC

lord, volume masz chyba na maxa ustawione i zdaje ci się źe mówisz , a w rzeczywistości krzyczysz – My tu głuche nie są
Seeker
Dodano
22.12.2004 19:42:42
WRESZCIE SIĘ MI UDAŁO!!! :D :D

W PIERWSZE MIEJSCE WŁOŻYŁEM KOŃCÓWKĘ OD GŁOŚNIKÓW, W DRUGĄ CZARNĄ WTYCZKĘ OD MIKROFONU, A W TRZECIĄ BIAŁĄ WTYCZKĘ RÓWNIEŻ OD MIKROFONU. ZROBIŁEM PRÓBE W REJESTRATORZE DŹWIĘKU I DZIAŁA:) TYLKO ŻE GADAM DO MIKROFONU A SLYSZE W GŁOŚNIKACH ZAMIAST W SŁUCHAWKACH :d:d

DZIĘKI BARDZO WSZYSTKIM ZA POMOC
lord
Dodano
22.12.2004 14:49:38
obok kaźdego z nich masz inny obrazeczek..poszukaj mikrofony(jeśli masz kompa w ciemnym miescu ustawionego, to moźesz ich nie zauwaźyć)
Over
Dodano
22.12.2004 14:07:20
I własnie tutaj jest problem!Chodzi o to, źe mam tylko 3 wejscia które wyglądają tak jak emoty pod spodem

:idea:

I wszystkie wejścia są ...no koloru metali:)
Więc jak widzisz niewiem co z tym robić. jak bym miał kolorowe wejscia to by niebyło kłopotu.
Jakby to coś miało pomóc to kabelki od głośników są
: jeden białi i jeden czarny.
to tyle :D
lord
Dodano
22.12.2004 08:58:41
Kabelek rozowy (od mikrofonu) nalezy wepchnac w rozowe gniazdko (:lol:), a kabelek z koncowka zielona do zielonego (prawdopodobnie masz tam juz glosniki).

Cala filozofia ;)
brtx
Dodano
22.12.2004 01:19:12
Dzięki....tylko rzecz w tym, źe wszystkie ustawienia są napewno dobrze. Mi się zdaje źe poprostu niewiem gdzie włoźyc kabelki ( są 3 wejscia i niema tam źadnych kolorowych) lub niemam sterów :(

Pomóźcie!

Jakby to coś pomogło to w programie AIDA pisze mi źe moja karta dźwiękowa to:

VIA AC'97 Enhanced Audio Controller , ja sie zupełnie nie znam na sprzęcie(moźe troszkę) więc bym prosił o nie wyśmiewanie mnie jęzeli to co napisałem to niejest karta :lol: :lol:

pozdro[/b]
lord
Dodano
22.12.2004 00:53:20
Problem jest prost i setki razy spotykany.

Po kolei:
1.Otwórz regulacje głośności
2.Kliknij Opcje––>Właściwości
3.Zmień usawienia głośności na "Nagrywanie" i OK.
4.Dopero w tym miejscu zwiększ głośność mikrofonu.

Ten mikrofon w funkcjach odtwarzania to tylko głośnośc tego co słyszymy zwrotnie w naszych głośnikach. To warto wyłączyć aby nie uzyskać efektu echa.
Manik
Dodano
21.12.2004 21:24:19
bardzo duźo razy bylo to mowione w dziale sprzet (btw. chyba zly dział). Po 1. Czy masz karte dzwiekowa czy zinegrowana? po 2. proponuje takiego czegos jak "Szukaj". Nie powinniens miec problemow ze znalezieniem
Lucky
Dodano
21.12.2004 16:25:25
lord
Dodano:
21.12.2004 15:55:04
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1