Lipa:(
Ello. Kupiłem sobie ostatnio słuchawki z mikrofonem. I za ciula nie moge nic nagrać na mikrofonie. posiadam winde xp home edition. Moźecie mi powiedzieć co zrobić, źebym mógł coś nagrać choćby na rejestratorze dźwięku :D
z góry dzięki
z góry dzięki
Odpowiedzi: 8
lord:
WRESZCIE SIĘ MI UDAŁO!!! :D :D
W PIERWSZE MIEJSCE WŁOŻYŁEM KOŃCÓWKĘ OD GŁOŚNIKÓW, W DRUGĄ CZARNĄ WTYCZKĘ OD MIKROFONU, A W TRZECIĄ BIAŁĄ WTYCZKĘ RÓWNIEŻ OD MIKROFONU. ZROBIŁEM PRÓBE W REJESTRATORZE DŹWIĘKU I DZIAŁA:) TYLKO ŻE GADAM DO MIKROFONU A SLYSZE W GŁOŚNIKACH ZAMIAST W SŁUCHAWKACH :d:d
DZIĘKI BARDZO WSZYSTKIM ZA POMOC
lord, volume masz chyba na maxa ustawione i zdaje ci się źe mówisz , a w rzeczywistości krzyczysz – My tu głuche nie są
WRESZCIE SIĘ MI UDAŁO!!! :D :D
W PIERWSZE MIEJSCE WŁOŻYŁEM KOŃCÓWKĘ OD GŁOŚNIKÓW, W DRUGĄ CZARNĄ WTYCZKĘ OD MIKROFONU, A W TRZECIĄ BIAŁĄ WTYCZKĘ RÓWNIEŻ OD MIKROFONU. ZROBIŁEM PRÓBE W REJESTRATORZE DŹWIĘKU I DZIAŁA:) TYLKO ŻE GADAM DO MIKROFONU A SLYSZE W GŁOŚNIKACH ZAMIAST W SŁUCHAWKACH :d:d
obok kaźdego z nich masz inny obrazeczek..poszukaj mikrofony(jeśli masz kompa w ciemnym miescu ustawionego, to moźesz ich nie zauwaźyć)
I własnie tutaj jest problem!Chodzi o to, źe mam tylko 3 wejscia które wyglądają tak jak emoty pod spodem
:idea:
I wszystkie wejścia są ...no koloru metali:)
Więc jak widzisz niewiem co z tym robić. jak bym miał kolorowe wejscia to by niebyło kłopotu.
Jakby to coś miało pomóc to kabelki od głośników są
: jeden białi i jeden czarny.
to tyle :D
I wszystkie wejścia są ...no koloru metali:)
Więc jak widzisz niewiem co z tym robić. jak bym miał kolorowe wejscia to by niebyło kłopotu.
Jakby to coś miało pomóc to kabelki od głośników są
: jeden białi i jeden czarny.
to tyle :D
Kabelek rozowy (od mikrofonu) nalezy wepchnac w rozowe gniazdko (:lol:), a kabelek z koncowka zielona do zielonego (prawdopodobnie masz tam juz glosniki).
Cala filozofia ;)
Cala filozofia ;)
Dzięki....tylko rzecz w tym, źe wszystkie ustawienia są napewno dobrze. Mi się zdaje źe poprostu niewiem gdzie włoźyc kabelki ( są 3 wejscia i niema tam źadnych kolorowych) lub niemam sterów :(
Pomóźcie!
Jakby to coś pomogło to w programie AIDA pisze mi źe moja karta dźwiękowa to:
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller , ja sie zupełnie nie znam na sprzęcie(moźe troszkę) więc bym prosił o nie wyśmiewanie mnie jęzeli to co napisałem to niejest karta :lol: :lol:
pozdro[/b]
Pomóźcie!
Jakby to coś pomogło to w programie AIDA pisze mi źe moja karta dźwiękowa to:
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller , ja sie zupełnie nie znam na sprzęcie(moźe troszkę) więc bym prosił o nie wyśmiewanie mnie jęzeli to co napisałem to niejest karta :lol: :lol:
pozdro[/b]
Problem jest prost i setki razy spotykany.
Po kolei:
1.Otwórz regulacje głośności
2.Kliknij Opcje––>Właściwości
3.Zmień usawienia głośności na "Nagrywanie" i OK.
4.Dopero w tym miejscu zwiększ głośność mikrofonu.
Ten mikrofon w funkcjach odtwarzania to tylko głośnośc tego co słyszymy zwrotnie w naszych głośnikach. To warto wyłączyć aby nie uzyskać efektu echa.
Po kolei:
1.Otwórz regulacje głośności
2.Kliknij Opcje––>Właściwości
3.Zmień usawienia głośności na "Nagrywanie" i OK.
4.Dopero w tym miejscu zwiększ głośność mikrofonu.
Ten mikrofon w funkcjach odtwarzania to tylko głośnośc tego co słyszymy zwrotnie w naszych głośnikach. To warto wyłączyć aby nie uzyskać efektu echa.
bardzo duźo razy bylo to mowione w dziale sprzet (btw. chyba zly dział). Po 1. Czy masz karte dzwiekowa czy zinegrowana? po 2. proponuje takiego czegos jak "Szukaj". Nie powinniens miec problemow ze znalezieniem
Strona 1 / 1