Linux :]

Yo słuchajcie. zassałem z netu nową wersję któregoś linuxa. chcę zacząć zabawę z linuxem i wogóle podszkolić się z niego zanim zapragnie tej wiedzy ode mnie pracodawca. pldcd–1.0–beta2.iso oto wersja którą mam. zatem jest to ISO jak widać. nagrałem to na cd i bootowanie teź ustawiłem na CD, ale nie odpala się. co zrobić źeby działał. to jest niby wersja LIVE która chodzi sama z siebie z cd. oto screen z plików które są w tym iso.

Odpowiedzi: 9

A ja proponuje jednak Knoppix'a – jest dosc skuteczny – detekcja sprzetu – a przy tym pelnosprawny debian ,(obsluga neo+)no i polski na stracie (po F2 knoppix lang=pl ) wiekszosc gui jest po polsku a reszty mozna sie domyslec :)
zbysob
Dodano
20.06.2004 01:21:18
Na początek zacznij sobie od Mandrake, potem RedHat(Fedora), a jak zrozumiesz idee lina to PLD będzie prosty w obsłudze jak telefon kom. :)
xte
Dodano
18.06.2004 22:04:58
sprawdz jeszcze sume kontrolna tego pliku iso np tym: http://www.md5summer.org/
silent:
pobawię się jeszcze tym pingwinem, a jak okaźe się za trudny, spróbuję mandrake–a.

proponuje zaczac np. od tego: http://pl.docs.pld–linux.org/
agi
Dodano
18.06.2004 16:40:39
Spróbuj od razu, po co się znichęcać na starcie :lol:
Anonymous
Dodano
18.06.2004 15:29:16
uuuuuuuuuuu panooowie :) cięźki ten linuch na pierwszy rzut okiem :D Dzięki za rady co do tego iso. pobawię się jeszcze tym pingwinem, a jak okaźe się za trudny, spróbuję mandrake–a.
pozdro.
silent
Dodano
18.06.2004 15:11:36
Innymi słowy:
jak masz nero 5 to: plik – nagraj plik obrazu (wskazujesz scieźkę do pliku ISO)
Jak masz nero 6 to: Nagrywarka – nagraj plik obrazu – i analogicznie do tego co opisałem wyźej.
Rebe ma rację PLD to nie jest dobry wybór na początek. Rzuć okiem na Mandrake 10, Fedore lub Aurox'a –> (nie polecam)
Anonymous
Dodano
18.06.2004 13:42:20
Znowu nie rozumiem :cry:
Tzn. nagrąłeś pliki "luzem"?
Jeźeli tak to źle zrobiłeś – to *.iso, kóre masz wskazujesz programowy do nagrywania jako obraz, z którego ma nagrać – po wypaleniu w ten sposób płyta powinna być w pełni sprawna.
Rebe
Dodano
18.06.2004 13:23:22
mam iso, ale zgrałem z niej pliki na hdd i nagrałem płytke. nazwałem ją tak samo jak nazywało się iso z PLD po włoźeniu do clona.

jakie pliki są mu potrzebne źeby odpalić z boota ?
silent
Dodano
18.06.2004 13:16:56
Nagrałeś to iso normalnie czym oze jednak tak jak pan bóg przykazał wypaliłeś plik z obrazu ? – Pytanie moźe i "dziwne", ale nie takie cuda juź widziałem.
Tak na marginesie PLD nie jest najlepszą dystrybucją do "zaczynania".
Rebe
Dodano
18.06.2004 09:20:36
silent
Dodano:
18.06.2004 02:50:29
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1