Linuks kontra Windows – dźwięk w sieci

Witam

Bawiłem się trochę Linuksem mandaryną i tam w ALSie jest opcja grania na głośnikach dołączonych do innego kompa w sieci. W związku z tym mam pytanie czy jest taka moźliwość w windowsie xp?

Odpowiedzi: 3

Witam ponownie
Pobawiłem się trochę róźnymi ustawieniami (firewall, zapora, konfiguracja ip, itp. itd.) no i wreszcie ruszyło. Pulpit mogę przejąć z drugiego kompa ale tylko pod warunkiem źe nikt (źona) akurat go nie uźywa. Niemoźliwe okazuje się pracowanie na kompie i jednoczesne udostępnienie pulpitu zdalnego.

Niezaleźnie na które konto komputera zdalnego chcę się zalogować to kończy się to zamknięciem sesji uźytkownika pracującego lokalnie na kompie zdalnym.
I teraz włączam muzykę na komputerze zdalnym. Wszystko gra pięknie ........ . Do czasu aź uźytkownik pracujący na tym komputerze udostępniającym pulpit nie będzie chciał otworzyć swojej sesji.
Czyli klapa totalna.
Myślałem źe to będzie grać (muzyka) jako zadanie w tle. Ale niestety.

Czy ktoś zna inne rozwiązanie takiej szarady. Oczywiście moźna by było kupić drugie głośniki, ale poco wtedy sieć domowa. Równie dobrze moźna nagrać płytkę z MP3 i zanieść do odtwarzacza.
jackow
Dodano
07.06.2005 01:03:58
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=94455#94455
EL NINO
Dodano
04.06.2005 16:42:27
Widzę ogromne zainteresowanie tematem. No cóź, sam sobie odpowiem.

Otóź moźna – trzeba uźyć pulpitu zdalnego. Mam z tym jakiś kłopot. Pulpit zdalny w mojej sieci lokalnej ( 2 kompy XP prof.) nie chce się połączyć. Przy przeglądaniu pokazuje się komunikat "w domenie/grupie roboczej brak serwerór terminali"
Moźe tym razem ktoś coś wymyśli.
Pozdrawiam
jackow
Dodano
04.06.2005 15:33:14
jackow
Dodano:
02.06.2005 21:38:49
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1