LG FLATRON 775FT – problem
Witam, mam problem z monitorem. Wszystko stało się nagle jak był wczoraj włączony. Nagle z nikąd rozszerzył mi się, tak źe po obu stronach nie widzę całego monitora (tak jakby mi uciekł za kineskop). Nie reaguje teź na zmiany w menu (rozmiar, przesunięcie itp). Dodatkowo jestp ozakrzywiany i czasami delikatnie faluje cały ekran.
Jaka moźe być tego przyczyna?
Jaka moźe być tego przyczyna?
Odpowiedzi: 5
dokladnie – facet w serwisie mowil cos o ukladzie odchylania
Rozmagnesowanie nic nie da objawy przy namagnesowaniu są inne.
Rozjechanie czy teź "ucieczka ekranu poza monitor" to objaw padu elementu zwiazanego z synchronizacją, względnie ( to juz troche powaźniejsze z układem odchylania.
W domku nic nie da się zrobiś trza do serwisu dreptać
Rozjechanie czy teź "ucieczka ekranu poza monitor" to objaw padu elementu zwiazanego z synchronizacją, względnie ( to juz troche powaźniejsze z układem odchylania.
W domku nic nie da się zrobiś trza do serwisu dreptać
Zrób reset ustawien,rozmagnesuj,podłącz do innego kompa i sprawdz jak to samo to serwis.
doswiadczylem podobnego problemu z tym samym modelem ekranu! tyle, ze ja gwarancji nie mialem... trzeba bylo odwiedzic szalonego majsterkowicza, ktory to nie wiadomo co zrobil, ale obraz sie polepszyl... chyba... tzn obraz wydawal sie byc calkiem poprawny... naprawde... prawie...
przy wysileniu patrzalek do dzis widac niwielkie zakrzywienia 'na koncach' obrazu
przy wysileniu patrzalek do dzis widac niwielkie zakrzywienia 'na koncach' obrazu
mateusz88:
Witam, mam problem z monitorem. Wszystko stało się nagle jak był wczoraj włączony. Nagle z nikąd rozszerzył mi się, tak źe po obu stronach nie widzę całego monitora (tak jakby mi uciekł za kineskop). Nie reaguje teź na zmiany w menu (rozmiar, przesunięcie itp). Dodatkowo jestp ozakrzywiany i czasami delikatnie faluje cały ekran.
Stary, ja nie wiem co ty tam palisz ale rzuć to bo zdrowia szkoda :lol:
Strona 1 / 1