LG Cd–rom
Mam taki mały problemik!
Włączyłem dzisiaj komputer i zauwarzyłem źe nie działa Cd–rom. W pliku sterowniki jest taki komunikat: "System Windows nie moźe załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik moźe być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)"
Z tego co pamiętam jak kupowałe cd–rom nie miałem do niego płytki. Włoźyłem do komputera i działał a system sam do niego znalazł sterownik. Co mam zrobić. A moźe problem jest w czumś innym.
Dominik!
Włączyłem dzisiaj komputer i zauwarzyłem źe nie działa Cd–rom. W pliku sterowniki jest taki komunikat: "System Windows nie moźe załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik moźe być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)"
Z tego co pamiętam jak kupowałe cd–rom nie miałem do niego płytki. Włoźyłem do komputera i działał a system sam do niego znalazł sterownik. Co mam zrobić. A moźe problem jest w czumś innym.
Dominik!
Odpowiedzi: 14
O tym jak usunac system znajdziesz nawet na pierwszej stronie w dziale XP, nie musisz wyszukiwac przez "Szukaj". Bylo o tym w zeszlym tygodniu.
O tym jak usunac system znajdziesz nawet na pierwszej stronie w dziale XP, nie musisz wyszukiwac przez "Szukaj". Bylo o tym w zeszlym tygodniu.
Zadziałało z botowaniem. Nie dało się tylko przeprowadzić naprawy systemu da dysku C więc postawiłem nowy na "d". Teraz się tylko zastanawiam jak usunąć z dysku C windowsa.
kilka razy mialem ten sam problem z LG ale u mnie wystarczył restart systemu, swoja droga to byl moj pierwszy i ostatni naped LG
liteon rulez!
liteon rulez!
godunow:
Panowie wiele razy pisałem . Moim zdanie LG to wielkie G.. Od kąd pamiętam stwarza problemy właśnie..
Pozdrówka
Nie tylko Twoim, ale to zupełnie inna bajka.
Rebe:
Wypiąć CD – odłączyć zasilanie. Uruchomić system.
Zamknąć system, podpiąć zasilanie CD i uruchomić ponownie.
Ew. odinstalować kontroler , na któym CD jest wpięty i zrestartować komputer.
Panowie wiele razy pisałem . Moim zdanie LG to wielkie G.. Od kąd pamiętam stwarza problemy właśnie..
A czy przy starcie widzi komp.ten CD –rom..?
Bo LG moźe padł na dobre....
Wsadź płyte instalacyjną windows xp (ustaw w biosie bootowanie z Cd–romu) Zobaczysz czy wystartuje..
Pozdrówka
Wypiąć CD – odłączyć zasilanie. Uruchomić system.
No chyba ze tak :D
Ukey:
Tak ale na starszych plytach glownych moze sie to zle skonczyc 8)
Na nowych teź :twisted:
Chyba, źe ktoś wie, źe pod napięciem to tylko na TVN... (albo ewentualnie na USB).
Tak ale na starszych plytach glownych moze sie to zle skonczyc 8)
Ukey:
Podłączyc podczas wlaczonego kompa :?: Hymm to nie jest czasem ryzykowne :?: :?:
Zawsze musi być ten pierwszy raz :twisted:
Podłączyc podczas wlaczonego kompa :?: Hymm to nie jest czasem ryzykowne :?: :?:
W XP przywracanie systemu moźe coś pomorze, albo najpierw odłączyć, uruchomić komp, i spowrotem podłączyć. Moźe podpiąć w inną taśmę :idea: Moźliwe źe system ponownie wyszuka wtedy poprawny sterownik...
Ok to teraz jaki masz windows jesli to XP to chyba wystarczy przeinstalowac ale i w 98se czasami to pomaga. Wiec od tego radze zacząc albo poszukac moze cos w biosie sie wyzerowalo :?:
Strona 1 / 1