Lepszy dźwięk
Witam
Mam płyte główną ASUS A7N8X–x nforce 2 z wbudowaną kartą dźwiękową i głośniki CREATIVE SBS–350 2.1. Chciałbym sie dowiedzieć czy moźna polepszyć brzmienie dźwięku poprzez instalacje jakiś specjalnych sterowników, wtyczek, programów, lub tym podbnych rzeczy ( z doświadczenia wiem źe program programowi nierówny i są takie co tylko psują czyli WMP9. Obecnie korzystam z WinAmpa 5 ). A moźe ingerencje w budowe głośników lub wzmacniacz jestem otwarty na wszystkie propozycje byle by koszty były w granicach rozsądku.
Mam płyte główną ASUS A7N8X–x nforce 2 z wbudowaną kartą dźwiękową i głośniki CREATIVE SBS–350 2.1. Chciałbym sie dowiedzieć czy moźna polepszyć brzmienie dźwięku poprzez instalacje jakiś specjalnych sterowników, wtyczek, programów, lub tym podbnych rzeczy ( z doświadczenia wiem źe program programowi nierówny i są takie co tylko psują czyli WMP9. Obecnie korzystam z WinAmpa 5 ). A moźe ingerencje w budowe głośników lub wzmacniacz jestem otwarty na wszystkie propozycje byle by koszty były w granicach rozsądku.
Odpowiedzi: 4
Tak jest SB Live 5.1 to juź całkiem niezła karta.
AC97 w moim Abicie doprowadzał mnie do nerwicy (jak dla mnie fatalny dzwięk).
Poza tym warto kartę podłączyć do zewnętrznego wzmacniacza,kino domowe,lub jakiś inny sprzęt hi fi.
Jakość na pewno się poprawi.
AC97 w moim Abicie doprowadzał mnie do nerwicy (jak dla mnie fatalny dzwięk).
Poza tym warto kartę podłączyć do zewnętrznego wzmacniacza,kino domowe,lub jakiś inny sprzęt hi fi.
Jakość na pewno się poprawi.
foobar2000 rzadzi... tzn. ma lepszy dzwiek, zabawa equilizer'em (jak to napisal gusioo) to zadna filozofia, a po za tym foobar zre mnie zasobow (RAM) niz winamp... uzuwalem winampa w wersji 5.03 i stwierdzam ze foobar jest wedlug mnie lepszy. ale to twoj wybor(twoje uszy)...
pozdro
pozdro
Sound Blaster Live 5.1 i sterowniki kX. Na proline.pl masz promocje SB Live kupisz za 105 zł.
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=53425f4c4956455f504c415945525f352e31
–––––––––––––––––––
Buahahah foobar gra o wiele lepiej niź winamp, a eqalizer to nie problem.
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=53425f4c4956455f504c415945525f352e31
–––––––––––––––––––
yasiu777:
Edit// Foobar2000 brzmi tak samo jak WinAmp5, niezauwaźyłem źadnej róźnicy. Choć foobar jest bardzo fajny to np brakuje mu juź optymalnych ustwawień eqalizera na np techno, full bass itp. Wszystko trzeba samemu poukładać.
Buahahah foobar gra o wiele lepiej niź winamp, a eqalizer to nie problem.
Nowa karta dźwiekowa, czy ona coś zmieni ??? Czytałem gdziesz ( W KŚE lub Chipie) źe najlepsze są Creative A, A2 i nvidia ze SoundStorm wbudowane w płyty z nforce2 (a ja taką mam, a moźe w asusach niemontowane są ???) Jaką są najlepsze w granicach zdrowego rozsądku ??? Czekam teź na inne propozycje lub instrukcje.
Edit// Foobar2000 brzmi tak samo jak WinAmp5, niezauwaźyłem źadnej róźnicy. Choć foobar jest bardzo fajny to np brakuje mu juź optymalnych ustwawień eqalizera na np techno, full bass itp. Wszystko trzeba samemu poukładać.
Strona 1 / 1