LCD i martwy piksel – podstawa do reklamacji ???
Dzisiaj kupiłem monitot LCD Hyundai B71A '17 calowy. Zauwazyłem, ze jest spalony jeden piksel (niebieska kropka na ekranie). Czy jest to podstawa do zgłoszenia reklamacji w sklepie i wymiany monitora bez tej wady ??? Słyszałem, ze niektorzy producenci uznaja reklamacje dopiero po kilku martwych pikselach, ze sa jakies czasami problemy z tym fantem. Prosze o odpowiedz w tej sprawie. Dziekuje.
Odpowiedzi: 8
Teoretycznie moźesz pobować . W praktyce óznie bywa – postrasz jakąś Federacją Konsumentów i sprawdź wynik. Oczywiście jeźlei nie było moźliwości,a nie "nie chciało się" tego Tobie robić.
a jesli w sklepie nie było mozliwosci sprawdzenia monitora – podpiecia to pod jednostke centralna w celu zweryfikowania poprawnego wyswietlenia obrazu to czy mozna w takim przypadku zastowac ten powód jako prawo do uznania reklamacji ???
Nie da się.
Zaś co do dalszej części to odpowiedzą Ci : "widziały gały co brały" – skoro gwarancja nie objemuje jednego pixela to nei ma znaczenia jego połozenie.
Zaś co do dalszej części to odpowiedzą Ci : "widziały gały co brały" – skoro gwarancja nie objemuje jednego pixela to nei ma znaczenia jego połozenie.
Czy taki wypalony piksel (LCD) mozna jakos naprawic w serwisie czy tylko ekran nadaje sie do wymiany na nowy ??? Inna kwestia... jesli np.taki wypalony piksel jest w miejscu gdzie moze naprawde irytowac to mozna rzadac wymiany na nowy ??? (powod: utrudniona praca).
Czy taki wypalony piksel (LCD) mozna jakos naprawic w serwisie czy tylko ekran nadaje sie do wymiany na nowy ??? Inna kwestia... jesli np.taki wypalony piksel jest w miejscu gdzie moze naprawde irytowac to mozna rzadac wymiany na nowy ??? (powod: utrudniona praca).
Belinea niby nic szczególnego a miałem gwarancje źe jeden pixel był podstawą reklamacji.
Ano lipa – niestety większość producentow LCD ustala normy poprawnej pracy na wadę większa niz jeden pixel. Dotyczy to nawet uznanyxch marek.
bywają takie modele/firmy, ktore przyjmują normę "perfect panel", ale to od razu rzutuje na cenę .
Trudno Ci nawet będzie chyba skorzystać z praw konsumenckich, bo skoro wada jest "zgodna z normą' to i podstawa do skorzystania z mozliwości odstąpienia od umowy mizerna, ale.... próbowac mozesz.
bywają takie modele/firmy, ktore przyjmują normę "perfect panel", ale to od razu rzutuje na cenę .
Trudno Ci nawet będzie chyba skorzystać z praw konsumenckich, bo skoro wada jest "zgodna z normą' to i podstawa do skorzystania z mozliwości odstąpienia od umowy mizerna, ale.... próbowac mozesz.
W gwarancji mam napisane.
Minitory Hyunday nie moga posiadac wiecej niz:
– 3 uszkodzone piksele tzw. martwe piksele (punkty stale nieswiecące)
– 3 uszkodzone piksele stale swiecące na biało
– 3 uszkodzone subpiksele czyli punkty świecące na kolor czerwony, niebieski lub zielony.
– powyzsze 3 typy uszkodzonych pikseli nie mofa wystepowac w liczbie wiekszej niz jeden w pojedynczym klasterze czyli w obszarze o wymiarach 5 px na 5 px.
napisane jest takze:
– w przypadku kiedy panel przekracza zasady podane w pkt a/b/c podlega on naprawie gwarancyjnej w trybie ustalonym przez serwis.
–––––––––––––––––––––––––––––
wiec chyba lipa :? Jestem zaskoczony, poniewaz kazda wada powinna byc eliminowana a nie od jakiejs ustalonej wobec producentów granicy (dla zabezpiecznia własnego interesu – ehh... "zysk ponad solidność wykonania oraz dbania o klienta").
Minitory Hyunday nie moga posiadac wiecej niz:
– 3 uszkodzone piksele tzw. martwe piksele (punkty stale nieswiecące)
– 3 uszkodzone piksele stale swiecące na biało
– 3 uszkodzone subpiksele czyli punkty świecące na kolor czerwony, niebieski lub zielony.
– powyzsze 3 typy uszkodzonych pikseli nie mofa wystepowac w liczbie wiekszej niz jeden w pojedynczym klasterze czyli w obszarze o wymiarach 5 px na 5 px.
napisane jest takze:
– w przypadku kiedy panel przekracza zasady podane w pkt a/b/c podlega on naprawie gwarancyjnej w trybie ustalonym przez serwis.
–––––––––––––––––––––––––––––
wiec chyba lipa :? Jestem zaskoczony, poniewaz kazda wada powinna byc eliminowana a nie od jakiejs ustalonej wobec producentów granicy (dla zabezpiecznia własnego interesu – ehh... "zysk ponad solidność wykonania oraz dbania o klienta").
Strona 1 / 1