LCD i Cyfówka czy Laptop
Co byście kupili jakbyście mieli 5 tys do wydania i wyjeźdzali na pół roku za granice?
Czy lepiej taszczyćcałego kompa ze sobą i dokupić wypasiony LCD a za reszte kupić sobie aparat cyfrowy?
Czy moźe kupić od razu laptopa i miec pełen komfort mobilności?
Czy lepiej taszczyćcałego kompa ze sobą i dokupić wypasiony LCD a za reszte kupić sobie aparat cyfrowy?
Czy moźe kupić od razu laptopa i miec pełen komfort mobilności?
Odpowiedzi: 20
Po niemiecku tez nie wiem, ale juz po anglikansku to moze jakie "enter bios" w googlarce ? http://www.umt.edu/reslife/EnterBIOS.htmimani:
nie wiem narazie jak wejsc do biosu
http://www.michaelstevenstech.com/bios_manufacturer.htm
http://uk.computers.toshiba–europe.com/cgi–bin/ToshibaCSG/faq.jsp?service=UK&FID=0000000401
Zreszta ta ostatnia stronka to jak widze takie FAQ dla Toshiby.
nie ma:(
Za Manual`em do tego lapa zobaczyłbym na stronie producenta, zapewne jest.
czytalem troche o technologii centrino ...ze to wymysl intela dla ludzi biznesu w podrozy
chyba mnie na razie to nie czeka dlatego chyba zamiast pentium m zainwestuje w pentium 4m i radeona 9700 do tego 512 ramu i panoramiczny ekran (jedyne 1099)
co prawda komp ma "tylko" 40 giga twardego no i nie ma nagrywarki dvd tudziez produkcji jest wloskiej firmy acer... ale nagrywrke dvd mam w chaie na pececie no i ten ACER el nino mowi ze jest oki
40 giga to nie tak malo a pryeciez z lapem zawsze mozna pojsc do kogos kto mam nagryware dvd przeslac dane po sieci i nie ma problemu
tylko bede musial przebolec niemiecka klawiature :(
chyba mnie na razie to nie czeka dlatego chyba zamiast pentium m zainwestuje w pentium 4m i radeona 9700 do tego 512 ramu i panoramiczny ekran (jedyne 1099)
co prawda komp ma "tylko" 40 giga twardego no i nie ma nagrywarki dvd tudziez produkcji jest wloskiej firmy acer... ale nagrywrke dvd mam w chaie na pececie no i ten ACER el nino mowi ze jest oki
40 giga to nie tak malo a pryeciez z lapem zawsze mozna pojsc do kogos kto mam nagryware dvd przeslac dane po sieci i nie ma problemu
tylko bede musial przebolec niemiecka klawiature :(
Uzywam Acera od 4 lat i wlasnie z niego nadaje. Oprocz padnietego dysku IBM, zadnych niedomagan.
Uzywam Acera od 4 lat i wlasnie z niego nadaje. Oprocz padnietego dysku IBM, zadnych niedomagan.
nie moge peceta kupic bo jak go zabiore do domu?
Naprawde chaba poprostu kupie najtanszego jaki bedze w mm z combo lauferkiem i ekranem 15''
procek mam gdzies a na gierkach i tak nie bede szalal bo nie mam czasu
Kurcze ...zmartwila mnie kolezanka tym swoim narzekaniem na ACERA ze NIE FAJNA firma :( mialem juz takiego na oczku a tak to kurcze kicha
Naprawde chaba poprostu kupie najtanszego jaki bedze w mm z combo lauferkiem i ekranem 15''
procek mam gdzies a na gierkach i tak nie bede szalal bo nie mam czasu
Kurcze ...zmartwila mnie kolezanka tym swoim narzekaniem na ACERA ze NIE FAJNA firma :( mialem juz takiego na oczku a tak to kurcze kicha
Moim zdaniem jak akadamik, to lepiej pc–ta, bo z laptopem moźesz mieć pecha, jak ktoś Ci weźmie laptopa, albo jak będziesz szedł ul. i ci ktoś wyrwie z ręki to co ???wtedy??? Niedawno w łodzi na pietrynie widziałem podobny incydent z laptopem, jak juz chcesz laptopa to miej sie na baczności !!! I uwaźaj!!!! Bo takich złodzieji jest wszędzie pełno!!!
teraz to ja nie pamietam co napisalem
grrrrr
:evil:
ale bylo cos o firmie acer i ze sie tam procesorki pala
jest ktos moze kto nie lubi firmy acer, albo moze ktos kto wrecz przeciwnie poleca ja ?
grrrrr
:evil:
ale bylo cos o firmie acer i ze sie tam procesorki pala
jest ktos moze kto nie lubi firmy acer, albo moze ktos kto wrecz przeciwnie poleca ja ?
Tu tekst byl, ale sie zbyl. Napisz jeszcze raz, ale bez wulgaryzmow.
EL NINO
EL NINO
imani:
oki jestem juz w niemczech i mam fundusze!
kupie laptopa bo bez kompa nie moge studiowac, ale z tymwiaze sie kilka dylematow:
po pierwsze klawiatura – tutaj jest tylko w sklepach sprzet z niemiecka klawiatura... moglbym zamawiac z angielska ale to pewnie bedzie wymagalo dodadkowego oczekiwania
cz da sie do laptopa podlaczyc klawiature stacjonarna, albo cz da sie wymienic klawisze jak juz bede w polsce??????????????????????????????????????????????????????
po drugie – mam na oku wypasionego lapotpa za 1100E Toshiba pentium M 1,5 gigahrcow 512 ram 60 giga twardziel DVD +–RW jednym slowem wypas ale ma chipset graficzny zintegrowany Intel? 855GME do 64 megabajtow
ktos moze wie do czego sie to nadaje cz np pojdzie mi na tym NFS Underground????????????????????????????????????????????????????????
do wyboru mam Acer cel 2,6; 60 giga twardy; 256 ram; radeon 9000 DVD +–RW za niecaly 1000 Eurasow
nie pograsz na takim kompie w nfs:u (moze na najnizszych detalach i niskiej rozdzielczosci ale raczej nie)
imani gdybyś do tych 5k pln dorzucił jeszcze 700, polecić Ci mogę:
http://www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=18&KatItemCId=2516
Sam ostatnio takiego nabyłem i póki co zadowolony jestem.
http://www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=18&KatItemCId=2516
Sam ostatnio takiego nabyłem i póki co zadowolony jestem.
rybka77:
ja bym wolała LCD i cyfrówke , serio
Ja teź, a na serio to wolałbym, gdyby mnie ktoś po plecykach podrapał :wink: :)
Imani IMO musisz się chyba zdecydowac czy chcesz miec kompa do gier czy do nauki.
Nie wim czy ci pójdzie to o czym piszesz (po prawdzie to nawet nie wiem co to jest), ale za kwote którą podałeś w poprzednich postach na wiele bym nie liczył, obojętnie jaki procesor graficzny za punkt wyjścia weźmniemy
ja juz sie zdecydowalem na laptopa bo stacje zostawilem w polsce. takze to neijest juz kwestia wyboru mieddz lcd a laptpem tylko kwestia wyboru miedzy laptopami
interesuje mnie chipset graficzny, moze nawet zaloze osobny temat, otoy czy pojdie mi np NFS–U na chipsecie zintegorwanym w laptopie. Jesli ta to wiemjuz jaki komp chce Jelsli nie to musze jesze pomyslec
interesuje mnie chipset graficzny, moze nawet zaloze osobny temat, otoy czy pojdie mi np NFS–U na chipsecie zintegorwanym w laptopie. Jesli ta to wiemjuz jaki komp chce Jelsli nie to musze jesze pomyslec
ja bym wolała LCD i cyfrówke , serio
w akademiku
w akademiku
A w jakich warunkach będziesz miszkał za granica i pracował co ?? To moim zdaniem od tego zaleźy!!!
oki jestem juz w niemczech i mam fundusze!
kupie laptopa bo bez kompa nie moge studiowac, ale z tymwiaze sie kilka dylematow:
po pierwsze klawiatura – tutaj jest tylko w sklepach sprzet z niemiecka klawiatura... moglbym zamawiac z angielska ale to pewnie bedzie wymagalo dodadkowego oczekiwania
cz da sie do laptopa podlaczyc klawiature stacjonarna, albo cz da sie wymienic klawisze jak juz bede w polsce??????????????????????????????????????????????????????
po drugie – mam na oku wypasionego lapotpa za 1100E Toshiba pentium M 1,5 gigahrcow 512 ram 60 giga twardziel DVD +–RW jednym slowem wypas ale ma chipset graficzny zintegrowany Intel 855GME do 64 megabajtow
ktos moze wie do czego sie to nadaje cz np pojdzie mi na tym NFS Underground????????????????????????????????????????????????????????
do wyboru mam Acer cel 2,6; 60 giga twardy; 256 ram; radeon 9000 DVD +–RW za niecaly 1000 Eurasow
po drugie – mam na oku wypasionego lapotpa za 1100E Toshiba pentium M 1,5 gigahrcow 512 ram 60 giga twardziel DVD +–RW jednym slowem wypas ale ma chipset graficzny zintegrowany Intel 855GME do 64 megabajtow
Laptop jak najbardziej.
Mi by sie nie usmiechalo wozic calej stacji.
Mi by sie nie usmiechalo wozic calej stacji.