Laptop HP nie uruchamia się :( brak dysku odzyskiwania
Nie można uruchomić systemu Windows XP, ponieważ brakuje następującego pliku lub jest on uszkodzony:
WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
Można podjąć próbę naprawy tego pliku, uruchamiając instalację systemu Windows z oryginalnych dyskietek lub wykonując rozruch z dysku CD.
Na pierwszym ekranie należy wybrać opcję „r”, aby naprawić plik.
Pomocy !
Odpowiedzi: 10
Kupiłem swego czasu cudo od HP bez płyt,po interwencji przysłali z Węgier Windowsa i sterowniki.Ja odrazu usunąłem ich system podzieliłem dysk w/g własnych upodobań i chodzi,tylko nie dziel dysku w czasie instalacji Windowsa bo nie usunie tej jednej partycji,która jest zakładana w celu odzyskiwania systemu! ale znacznie ważniejsze są sterowniki tam jest sieczka a ściąganie z internetu makabra.nie wiem jakiego masz HP?najlepiej zadzwonić do nich i podaj serial Windowsa,który jest na spodzie czyli certyfikat i prosić o przesłanie tych sterowników a Windows możesz posiadać własny np.zakupiony w sklepie komuterowym(najlepiej orginał)
Endriu - moze być kłopot. stąd i moje poprzednie pytanie. Jeżlei tam jest tylko partycja recovery ( a nawet płyta o tkaim charakterze ), to systemu nie da się odświeżyć. więcej - nie wyda próba odpalenia konsoli ( może jej doinstalowanie by posżło, ale to też nic pewnego ).
W tkaiej sytuacji jak ta przeze mnie domniemana tylko rozwiązanie, o którym Żółty napisał, dotyczące "wlizienia z zewnątrz" może dać jakiś efekt.
awabul - co rozumiesz przez "dysk odzyskiwania"?
-
[b]Awabul:[/b] Skoro rozwiązanie zawarte w w linku podanym przez Żóltego wydaje Ci się zbyt trudne do wykonania, proponuję Ci rozwiązanie bardziej automatyczne. Odśwież system przez wykonanie "nakładki". Po włożeniu płytki z Windowsem i restarcie w pierwszym oknie naciśnij "ENTER" jak przy instalacji. Dopiero na kolejne pytanie czy system naprawić czy zainstalować na czysto naciśnij klawisz "R". System Ci się odświeży z zachowaniem plików i ustawień.
Sam rozwiążesz.
Z czym sobie teraz nie radzisz ??
No to kto mi pomoze rozwiazac moj problem :>
Forum jest od rozwiązywania problemów.
8565671 ŻÓŁTY odezwij sie do mnie
Możnaby spróbować, ale to już na Twoja odpowiedzialność, odpalić jakiegos Linuksa Live z obsługą NTFS (no chyba, że miałeś tam FAT/FAT32 - to wówczas prosto by było) i z jego poziomu przywrócić plik system z punktu przywracania któregoś.
Niestety mam OEM wersje XP i nie posiadam dysku odzyskiwania.
W FAQ, przyklejonym temacie w tym dziale autorstwa Bobiego, znajdziesz solucję - fragment o przywracaniu uszkodzonego rejestru zawiera link do instrukcji.
Strona 1 / 1