Laptop a Notebook

Jaka jest róźnica – ktoś moźe powiedzieć?

Odpowiedzi: 5

EL NINO:
Zeby nie bylo ze sie nie znam :wink: :
laptop = notebook
Te dwie nazwy stosuje sie zamiennie i znacza to samo. Jest jeszcze jedna kategoria: sub–notebook i oznacza sprzet mniejszy od notebooka, o bardzo malej wadze – do 2 kg, z peryferyjnymi napedami CDRom lub Floppy, z mniejszym wyswietlaczem.

Czyli cos w podobie co napisalem w 1 poscie. Ehh Łonet nigdy nie klamie :D
Ukey
Dodano
18.02.2005 22:51:04
Zeby nie bylo ze sie nie znam :wink: :
laptop = notebook
Te dwie nazwy stosuje sie zamiennie i znacza to samo. Jest jeszcze jedna kategoria: sub–notebook i oznacza sprzet mniejszy od notebooka, o bardzo malej wadze – do 2 kg, z peryferyjnymi napedami CDRom lub Floppy, z mniejszym wyswietlaczem.
EL NINO
Dodano
18.02.2005 22:39:09
Moze jakos jeden jest wydajniejszy mnie baterji zjada itp.. Dokladnie niewiem nigdy nie bawilem sie laptopem :oops: ani notebook'iem :oops:
Ukey
Dodano
18.02.2005 18:49:04
No właśnie. Powszechnie się chyba stsouje te terminy zamiennie. Ale wydaje mi się, źe jakaś róźnica jest. Ostatnio słyszałem reklamę w stylu: "zamień swój laptop na notebook (jakiś tam)" (albo na odwrót)... I zacząłem się zastanawiać...
e–walker
Dodano
18.02.2005 18:44:24
Na Onecie jak wszedlem w Encyklopedie i wpisalem Laptop to byl odsylacz do Netebook. I takie cos mi sie wyswietlilo
Notebook, laptop, komputer przenośny. Mniejszy i lźejszy od komputera stacjonarnego. Wyposaźony jest w ciekłokrystaliczny monitor i nieco mniejszą klawiaturę. Zasilany jest z baterii, moźe takźe...
Ukey
Dodano
18.02.2005 18:15:58
e–walker
Dodano:
18.02.2005 17:29:55
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1