laik w swiecie komputerow ..
hmmmm.. nie to bym szedl na łatwizne ( czytalem wypowiedzi do 5tej rano ) sprawdziwszy kilka prop.opcji ( nic nie dalo )
prosze o kilka wskazowek a problem jest taki
nie bardzo wiem jakie info podac wiec tolerancja ;)
posiadam ( mozna sie smiac ) komp.stac. z proc.400mhz z 256mb ramu sdrm w tym dwie kosci po 64mb jedna 128mb staralem sie dobrac je by byly 133mhz ( ale nie wiem czy mi wyszlo ) podczas ladowania sie syst.win me widac 256mb sdrm do tego były dwa dyski podst.8,4G seagate U4 model ST38421A ( podzial na dwie partyc ) drugi dodatkowy dysk 10,2G tez seagate U10 model ST310212A ( z jedna duza partyc ) pod win.me nie ma problemu - dysk jest widoczny , zdobywszy ost.dysk o pojemnosci 20,4G Seagate U10 model ST320423A wymontowalem 10,2G i podlaczylem owa 20stke ( syst.win me nie wykryl dysku ) bios go widzial (syst.plikow na 20stce byl ntfs wiec juz mniej wiecej wiadomo czemu win me nie widzial ) bynajmniej tak mysle , wymontowalem owy podst.dysk 8,4G , podlaczylem ( jako mastera ) owe 20G zapodalem win xp (sformatowalem dysk w syst.ntfs postawilem dwie partycje mniejsza 5g syst.a na druga reszte ) dysk wykryl bios , ustawilem startowanie cd-rom , c, a .. uruchomiwszy komp z cd romu win xp zaladowal sobie podstawowe komponenty potrzebne do inst.po czym sie resetuje odpalam juz z dysku (nie z cd-rom`u) po chwili wysk.okienko startowe win xp i przechodzi do inst.sys.win xp wszystko malina :)
ale .. tu zaczyna sie problem po kilku chwilach dysk jak i cd-rom przechodza w stan spoczynku i nic sie nie dzieje ( ogolnie proces inst win xp. staje w miejscu )
i tu sie gubie ..
..co ciekawsze inst.ost.z tej samej plytki ten sam syst.na 700mhz 256mhz sdrm i bylo bez problemowo
Odpowiedzi: 1
Nawet jeżeli by go maksymalnie odchudzić nie będzie to działało jak należy, uwierz mi.
<P>biore pod uwage moc procesora ( ktory bede chcial niebawem zmienic ) a na obecnym 400mhz chcialem zainst.by sprawdzic ten 20G dysk czy bedzie widoczny zaraz po podlaczeniu i resecie no i utkwilem w martwym punkcie ( widzialem xp w akcji na 500mhz przy 256sdrm ) nie bylo az tak tragicznie ( oczywiscie po uwczesnym jego odchudzeniu ) </P> <P>..biore tez opcje inst.win 2000 prof. lub tez win NT </P> <P>tylko jak mam to zrobic skoro proces sie zatrzymuje a ja nie wiem czemu </P>