laik w swiecie komputerow ..

hmmmm.. nie to bym szedl na łatwizne ( czytalem wypowiedzi do 5tej rano ) sprawdziwszy kilka prop.opcji ( nic nie dalo )

prosze o kilka wskazowek a problem jest taki

nie bardzo wiem jakie info podac wiec tolerancja ;)

posiadam ( mozna sie smiac ) komp.stac. z proc.400mhz z 256mb ramu sdrm w tym dwie kosci po 64mb jedna 128mb staralem sie dobrac je by byly 133mhz ( ale nie wiem czy mi wyszlo ) podczas ladowania sie syst.win me widac 256mb sdrm do tego były dwa dyski podst.8,4G seagate U4 model ST38421A ( podzial na dwie partyc ) drugi dodatkowy dysk 10,2G tez seagate U10 model ST310212A ( z jedna duza partyc ) pod win.me nie ma problemu - dysk jest widoczny , zdobywszy ost.dysk o pojemnosci 20,4G Seagate U10 model ST320423A wymontowalem 10,2G i podlaczylem owa 20stke ( syst.win me nie wykryl dysku ) bios go widzial (syst.plikow na 20stce byl ntfs wiec juz mniej wiecej wiadomo czemu win me nie widzial ) bynajmniej tak mysle , wymontowalem owy podst.dysk 8,4G , podlaczylem ( jako mastera ) owe 20G zapodalem win xp (sformatowalem dysk w syst.ntfs postawilem dwie partycje mniejsza 5g syst.a na druga reszte ) dysk wykryl bios , ustawilem startowanie cd-rom , c, a .. uruchomiwszy komp z cd romu win xp zaladowal sobie podstawowe komponenty potrzebne do inst.po czym sie resetuje odpalam juz z dysku (nie z cd-rom`u) po chwili wysk.okienko startowe win xp i przechodzi do inst.sys.win xp wszystko malina :)

ale .. tu zaczyna sie problem po kilku chwilach dysk jak i cd-rom przechodza w stan spoczynku i nic sie nie dzieje ( ogolnie proces inst win xp. staje w miejscu )

i tu sie gubie ..

..co ciekawsze inst.ost.z tej samej plytki ten sam syst.na 700mhz 256mhz sdrm i bylo bez problemowo

Odpowiedzi: 1

Pomijając już wszystko, to instalacja XP na procesorze 400MHz to nie najlepszy pomysł.
Nawet jeżeli by go maksymalnie odchudzić nie będzie to działało jak należy, uwierz mi.
Bobi
Dodano
28.01.2007 13:29:34
  • daab 28.01.2007 14:31:19

<P>biore pod uwage moc procesora ( ktory bede chcial niebawem zmienic ) a na obecnym 400mhz chcialem zainst.by sprawdzic ten 20G dysk czy bedzie widoczny zaraz po podlaczeniu i resecie no i utkwilem w martwym punkcie ( widzialem xp w akcji na 500mhz przy 256sdrm ) nie bylo az tak tragicznie ( oczywiscie po uwczesnym jego odchudzeniu ) </P> <P>..biore tez opcje inst.win 2000 prof. lub tez win NT </P> <P>tylko jak mam to zrobic skoro proces sie zatrzymuje a ja nie wiem czemu </P>

daab
Dodano:
28.01.2007 13:10:02
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1