lagi w need for speed undergraund!!
witam mam lagi w NFSu niewiem dlaczego bo mam dobrego kompa 2,4procesor 250 ramów,radeona 9200,direkta 9,0 zainstalowanego , innym ktorzy maj slabsze kompy działa bez problemow,moze wiecie oco chodzi z tym? z gory dziekowka:)
Odpowiedzi: 20
Ja mam procek 2,2 i karte Gefroce2 400MMx przy rozdzielce 800/600 i średnich detalach gra nie chodzi płynnie i tak jakoś wolniej niź w 640/480 a Ram'u mi nie brakuje
no to ja powiem tylko tyle źe na Duronie 800 256 ramu i GF 2MX 200 miałem pełną płynność na rozdzielczości 800X600 i detalach wszystkich na medium. Nawet raz sie niezakrztusił. więc mówienie źe 2,4 GHz to mało jest chyba lekką przesadą :?
Taaaaa na gf 256. Zapewne masz jeszcze AAx4 włączone
Wszystko teź zaleźy od ilości RAMu. Ja mam Pentium 4 2.66GHz, Radeon 9700 i tylko 256MB DDR 333Mhz, a do tego Windows XP Professional. Nawet u mnie gra czasem "przytnie", jest to spowodowane małą ilością pamięci. A poza tym na twoim miejscu wymieniłbym tego R9200.
Ja gram na 1024x768, a wszystkie detale na maxa...
Jeśli ktoś lubi grać na najniźszych detalach i rozdzielczości 800x600 to masz racje, ja jednak preferuje wszystko na max. Według mnie ten radek 9200 ma szynę 64bit, to by było powodem niskiej płynnosci
Nie zgadzam się w ogóle! A ja mam GeForce'a 256 i mi płynnie chodzi...darek_dade:
Dobrego kompa??!!! radeon 9200 (jeszcze by brakowało SE) :roll: na takim kompie to nfsu nie ma prawa płynnie chodzić.
Ile klatek/sekundę???
nie wiem jakim cudem wszystkie gry chodzą mi płynnie (fifa 2004 strzelaniny itp
Jakim cudem mynajms chodzi Ci płynie underground przy takiej karcie ???Chyba nie powiesz jeszcze, źe na full detalach
mój komp to staruszek( amd 1100 pamięć 256 ge force 2 nfsu chodzi płynnie
Trza zmniejszyć detale do minimum, zmiejszyć rozdzilczość i wtedy powinno być git. hmmm moźe masz AA włączone??
darek_dade:
A mi się coś wydaje źe ta karta graficzna ma szynę 64bit. A konfiguracja wygląda mi na kompa z supermarketu albo vobisa
Ale i tak komp powinien pociagnac ta gierke bez wiekszego haczenia, moj GF 4MX440 to tez niestety SE w polaczenieu z Celeronem 1200 gierka chodzi :D
darek_dade:
A mi się coś wydaje źe ta karta graficzna ma szynę 64bit. A konfiguracja wygląda mi na kompa z supermarketu albo vobisa
Ale i tak komp powinien pociagnac ta gierke bez wiekszego haczenia, moj GF 4MX440 to tez niestety SE w polaczenieu z Celeronem 1200 gierka chodzi :D
http://www.ati.com/ – chyba oczywiste
A jakiej firmy masz plyte glowna ?? Acha, procek to Celeron ??
A jakiej firmy masz plyte glowna ?? Acha, procek to Celeron ??
mam sterowniki te podstawowe do tych karty graficzych i plyty glownej , moze cza zmienic jakis sterownik lub niewiem co albo poprostu cza jescze dolorzyc ramów:)moze znacie jakeis strony do tej typu karty ze sterownikami?
Nie do konca sie zgodze...kolega ma A1800+, 256DDR i Radka 9200 – u niego NFS chodzi plynnie.
Nasuwa mi sie jedna mysl – masz zainstalowane stery do plyty glownej ?? To samo tyczy sie sterow do karty graficznej. Ja na swoim drugim kompie (Celeron 1,2, 256MB RAMu i GF 4 MX440)tez smigam w NFSa i nie narzekam na to ze klatkuje (oczywiscie detale na medium/chociaz kilka jest wlaczonych na high). Na poczatku gierka tez ciela niesamowicie, gralo sie tak jakby caly czs byl bullitt time z Max Payne :lol: ale zainstalowalem najnowsze Via 4in1 i gierka chodzi miodzio.
Nasuwa mi sie jedna mysl – masz zainstalowane stery do plyty glownej ?? To samo tyczy sie sterow do karty graficznej. Ja na swoim drugim kompie (Celeron 1,2, 256MB RAMu i GF 4 MX440)tez smigam w NFSa i nie narzekam na to ze klatkuje (oczywiscie detale na medium/chociaz kilka jest wlaczonych na high). Na poczatku gierka tez ciela niesamowicie, gralo sie tak jakby caly czs byl bullitt time z Max Payne :lol: ale zainstalowalem najnowsze Via 4in1 i gierka chodzi miodzio.
Czlowieku, jezeli masz do tego WinXP – to opierajac sie na moich doswiadczeniach – mozesz zapomniec o plynnym dzialaniu gier z zaawansowana grafika 3D. Nie jest tu glownym problemem karta graficzna, ani procesor. Problem tkwi w ilosci pamieci. Dla w miare przyzwoitej dzialalnosci takich gier potrzeba min. 512 MB RAM. Jednak jest juz przynajmiej jedna gra, w ktorej nawet to nie wystarcza (Battlefield Vietnam). Jezeli mialbys Win98 lub Me – NFS–U chodziloby lepiej. Mimo to zwiekszenie ilosci pamieci przy takich grach to w tej chwili koniecznosc.
Dobrego kompa??!!! radeon 9200 (jeszcze by brakowało SE) :roll: na takim kompie to nfsu nie ma prawa płynnie chodzić.
Strona 1 / 1