Lagalizacja systemu Windows Xp

Witam wszystkich, Zakupiłem na giełdzie komputer z zainstalowanym "PIRATEM" Windows XP prof. SP2. Chciałbym jednak mieć legalny system. Moje pytanie jest następujące, czy jak kupie tą samą wersje, którą mam zainstalowaną, to czy niezbędna będzie reinstalacja? Czy istnieje jakieś oprogramowanie do przeprowadzania takiej legalizacji bez instalacji od nowa? Zamierzam kupić Windows XP prof. SP2 w wersji OEM proszę o podpowiedź.

Odpowiedzi: 1

Nie trzeba reinstalować. Jest taki program wydany przez Microsoft - nazywa sie KeyUpdateTool http://download.microsoft.com/download/4/a/c/4ac51a79-72bd-474d-acd6-e60da06c60bb/keyupdatetool.exe lub Uruchom regedit Przejdz do HKey_Local_MachineSoftwareMicrosoftWindowsNTCurrent VersionWPAEvents Otwórz wartość: OOBETimer Skasuj pierwsze dane np. "CA" klikaj OK Zamknij edytor W okienko Uruchom wpisz: %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a Wybierz drugą możliwość aktywacji za pomocą telefonu i kliknij przycisk Zmień klucz produktu Wpisz inną wartość klucza np: -->MTXXX- .........itd Kliknij aktualizuj Zrestartuj komputer Aby przekonać się czy aktywacja się udała wpisz w linii poleceń: %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
Piotr P.
Dodano
22.06.2009 20:24:24
misiug
Dodano:
22.06.2009 12:08:20
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1