Kupowanie legalnego windowsa
Witam!
Chcialbym kupic legalnego windowsa do firmy, w zwiazku z tym mam pytanie. Czy windowsy wystawiane na allegro spelniaja wszelkie wymogi legalnosci? Sa to wersje OEM, wiec chyba powinny byc sprzedawane z myszkami...
Ta aukcja np.: http://allegro.pl/item131219783_ms_windows_xp_home_edition_pl_oem.html
Jest tanio bo tylko 270 zl, ale czy po zakupie tej wlasnie wersji nie bede mial problemow przy ewentualnej kontroli?
I jeszcze jedno pytanie: Jesli mam juz zainstalowany windows to czy nowy, legalny musze zainstalowac od nowa, czy mozna tego nowego zainstalowac na starego?
Z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Obejrzałem tą aukcje i nie widzę "haczyków" (typu Windows tylko dla komputerów Dell). Wygląda OK.
A w drugiej kwestii - jeżeli w tej chwili masz zainstalowanego XP Home to nawet nie musisz reinstalować - wystarczy zmienić klucz produktu - MS daje narzędzie nawet do tego celu przeznaczone.
Wlasnie problem w tym ze mam PRO - to chyba sie nie da co?
Potrzebowałem wersję BOX XP Prof , skorzystałem z Allegro , choć miałem opory . wyszło 1000PLN , prawie 400 mniej niż w Komputrioniku . System w pudełku fabrycznie zapakowany , bez problemów się zaktywował i działa.<br />