Który Xp

Witam mam pytanko który system lepiej zainstalowac Xp pro z wbudowanym sp1 a potem dograc sp2 czy z wbudowanym sp 2 a moze czysta winda a sp dograc po kolei czy jest jakas róznica bo słyszałem ze tak

Odpowiedzi: 12

areklat:
apropo kodekow nie bede juz zakładał nowego tematu jakie doradzacie kodek packi albo moze pojedyncze kodeki

To akurat Ci się chwali. Gdybyś jeszcze do archiwum sięgnął i poczytał to w ogóle nie musiałbyś pytać – o tym , źe raczej nie paczki, a pojedyńcze sztuki w ilości kilku – obraz + dźwięk – jest tego sporo.
Rebe
Dodano
20.07.2005 09:29:13
polecam wgrywanie wina xp ze zintegrowanym juz sp2
Neo_x
Dodano
19.07.2005 23:28:58
apropo kodekow nie bede juz zakładał nowego tematu jakie doradzacie kodek packi albo moze pojedyncze kodeki
areklat
Dodano
19.07.2005 20:44:14
ffdshow z Sourceforge masz ściągnięty ?? Słyszałem, źe był "lewy" build, do którego autor się nie przyznaje. Spróbuj moźe ściągnąć ffdshow właśnie ze strony projektu a nie z jakichś niepewnych źródeł.
Żółty
Dodano
18.07.2005 14:55:33
Thx all za pomoc zainstalowałem Xp z sp2 i właczyłem windows update ale mam mały proble moze głupi jesli zainstaluje kodek ffdshow to nie które programy nie chca działac np. gg czytałem gdziec ze to wina tego ze sp2 jest zcalony z xp ale ffdshow odinstalowałem i jest ok aha nie którzy pytali czy mam neta MAM :P
areklat
Dodano
18.07.2005 14:50:13
To ja mówie – i nie tylko ja – bez względu czy ma dostęp do internetu czy nie, aby zainstalował system juź scalony z SP2, tym bardziej źe ma taką moźliwosć jak wynika z postu otwierającego.
Potem jak sobie zaźyczy ściaga łaty wydane po SP2 z pomoca Windows Update, teraz Microsoft Update.
Bobi
Dodano
17.07.2005 14:16:14
psuje się system miało być
sp2 to zbiór aktualizacji (łatek)

ja tylko zaradziłem źeby zinstalował najlepiej samego win xp a potem aktualizacje z http://windowsupdate.microsoft.com
lub jeźeli (nie ma np. netu ale jak by tu pisał) tylko sp 2
Cwenu
Dodano
17.07.2005 14:11:19
Biorąc pod uwagę nie występowanie rozbierzności o których Rebe wspomniał instalujesz Windowsa z wbudowanym SP2, dopiero później odpalasz WU i sciągasz dostępne łaty krytyczne czy ogólnie wszystkie jakie mechanizm wyszuka.

Cwenu – z uwagą przyglądam się Twojej wypowiedzi i właściwie nie wiem o czym piszesz.

Cwenu:
jak ma się zainstalowane oba sp to wyskakuje pełno okinenek i taki psuje się sstem

Eee... tam

Cwenu:
posumowując albo sp2 albo po zainstalowaniu wina aktualizacje microsoftu

A o czym mowa w pierwszym poście ?
SP2 to nie aktualizacja ?
Nie mieszaj w głowie areklatowi.
Bobi
Dodano
17.07.2005 13:50:01
ja bym zainstalował tylko sp 2 poniewaź jak ma się zainstalowane oba sp to wyskakuje pełno okinenek i taki psuje się sstem najlepiej zróba aktualizacje przez internet na http://windowsupdate.microsoft.com/ poniewaź tam będą wszystkie potrzebne aktualizacje
Cwenu
Dodano
17.07.2005 12:43:02
ja bym zainstalował tylko sp 2 poniewaź jak ma się zainstalowane oba sp to wyskakuje pełno okinenek i taki psuje się sstem najlepiej zróba aktualizacje przez internet na http://windowsupdate.microsoft.com/ poniewaź tam będą wszystkie potrzebne aktualizacje
Cwenu
Dodano
17.07.2005 12:43:02
Nie cąłkiem tak obojetnie gusioo – w SP2 zapora jest domyslnie łączona, a wcześniej nie. W gołym nie ma domyślnie aktywnej obsługi duźych dysków.
Tak se moźna jeszcze parę róznic wypisać.

areklat – najlepiej najnowsze jednak – czyli z SP2 zintegorwanej instalki uźyć.
Jedyna przyczyna by tak nie psotapić to posiadanie Prescotta, kóry czasem nie chce się przy SP2 odpalić – w takim wypadku SP1 + fix dla Prewscotta i dopiero SP2.
Rebe
Dodano
17.07.2005 11:30:42
Obojętnie.
Anonymous
Dodano
17.07.2005 11:13:24
areklat
Dodano:
17.07.2005 02:05:10
Komentarzy:
12