Który lepszy ... ?
chcialbym abyscie podali swoje opinie z uzasadnieniem ktory z telefonow jest lepszy
Nokia 6600 czy Siemens CX65
Nokia 6600 czy Siemens CX65
Odpowiedzi: 20
ja sam miałem 3 nokie 3310 3330 5510 teraz mam simensa i juz sie plytak wyswietlacza wali :?
lipa 3 mihy telefon i juz wał
lipa 3 mihy telefon i juz wał
Anachroniczny chyba jestem :(
Telefon dla mnie do rozmowy słuźyć ma.
A więc pod uwagę brałbym:
– jakość dzwięku w słuchawce/czułość mikrofonu
– jakość i "trzymanie" baterii
– pojemność i moźliwości ksiąźki telefonicznej
– ergonomię menu i stabilność oprogramowania.
Co telefony wymienione oba dyskfalifikuje.
Niestety, do tych zabytków przyrody naleźę, którym juź polifonia i kolorowy wyświetlacz to zbytek i nadmiar gadźetów. Ba, ja nawet sms`ów nie uźywam :) Aparat cyfrowy w telefonie? Wybaczcie, mojego pstrykadła nawet chyba na tak źałosną rozdzielczość nastawić się nie da...
Pozdrawiam.
Telefon dla mnie do rozmowy słuźyć ma.
A więc pod uwagę brałbym:
– jakość dzwięku w słuchawce/czułość mikrofonu
– jakość i "trzymanie" baterii
– pojemność i moźliwości ksiąźki telefonicznej
– ergonomię menu i stabilność oprogramowania.
Co telefony wymienione oba dyskfalifikuje.
Niestety, do tych zabytków przyrody naleźę, którym juź polifonia i kolorowy wyświetlacz to zbytek i nadmiar gadźetów. Ba, ja nawet sms`ów nie uźywam :) Aparat cyfrowy w telefonie? Wybaczcie, mojego pstrykadła nawet chyba na tak źałosną rozdzielczość nastawić się nie da...
Pozdrawiam.
Nie ma co widzialem sam i chodząmp3 elegancko.
a wie ktos oco chodzi z jakims kluczami aktywujacymy do tej nokii 6600, bo spotkalem sie na allegro ze koles sprzedawal te nokie i dorzucal jakis klucz i jeszcze na stronie nokii tez zauwazylem zdanie ze ktos tam otzrymuje 3 klucze aktywujace aplikacje do tel. nokia 6600 :roll:
update:
juz zaczailem,sami zobaczcie
http://www.nokia.com.pl/nokia/clubnokia/archiwum/promocje/n6600/index2.html
update:
http://pclab.pl/art8617–1.html w tym artykule nokia 6600 wcale nie wypada tak rewelacyjnie jak niektorzy z was opisuja...
jeden z cyt.
update:
juz zaczailem,sami zobaczcie
http://www.nokia.com.pl/nokia/clubnokia/archiwum/promocje/n6600/index2.html
update:
http://pclab.pl/art8617–1.html w tym artykule nokia 6600 wcale nie wypada tak rewelacyjnie jak niektorzy z was opisuja...
jeden z cyt.
Niestety, Nokia 6600 ma duźe problemy z odtwarzaniem plików MP3 za pomocą dodatkowych narzędzi. Muzyka się "tnie" i w dziwny sposób mieszają się fragmenty tego samego utworu. Tak więc ci, którzy by chcieli zmusić nową Nokię do odtwarzania ich ulubionych utworów, niestety się zawiodą.
wszystkie techniczne informacje masz na stronie Nokii :
http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/modele/6600/cechy/
czas rozmów :2–4 godz.
czas gotowości : 150–240 godz.
a co do karty to moźna kupić większą, ale to teź trochę grosza kosztuje (256 mb kosztuje ok 200 zł)
http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/modele/6600/cechy/
czas rozmów :2–4 godz.
czas gotowości : 150–240 godz.
a co do karty to moźna kupić większą, ale to teź trochę grosza kosztuje (256 mb kosztuje ok 200 zł)
fakt,ale z tego co sie orientuje to mozna nabyc karte 512mb,lecz zastanawiam sie jak z bateria?na jak dlugo wytrzyma?
ma, tylko źe w standardzie masz tylko 32 mb pamięci więc za duźo mp3 to nie wgrasz sobie
a czy do noki 6600 mozna wgrac pliki mp3 i pozniej sluchac sobie na sluchaweczkach?
ma taka funkcje?
ma taka funkcje?
piroteus:nokia się nie umywa do siemensa!!!
Ja jakoś mam całkiem odmienne zdanie.
Zbyt duźo badziewnego siemensa przez moje ręce.
No, były wyjątki,ale to były starsze generacje telefonów.
piroteus:nokia się nie umywa do siemensa!!!
a jakies uzasadnienie moze kolega by napisal...
nokia się nie umywa do siemensa!!!
przekonaliscie mnie do nokii.
dzieki za za wypowiedzi.
dzieki za za wypowiedzi.
n@pciu:Doktor X:Nokia 6600 czy Siemens CX65
zdecydowanie nokia, dlaczego? odpowiedz jest krotka, nokia to nokia, a nie jakies badziewie zwane simensem
pozdrawiam
Nokia to nokia ??
Nieźle uzasadniłeś.
Nokia oczywiście jest lepsza, poniewaź ma symbiana.
Przewyźsza tego Siemensa pod kaźdym względem.
Lecz ja osobiście nie kupiłbym jej.
Jak dla mnie jest strasznie zamulona.
Doktor X:Nokia 6600 czy Siemens CX65
zdecydowanie nokia, dlaczego? odpowiedz jest krotka, nokia to nokia, a nie jakies badziewie zwane simensem
pozdrawiam
Forum nie zostało zaśmiecone zostało elegancko podpisane i estetycznie wyglądało ale za to Ty dodałeś swój komentarz i juź estetyka znikła :P :P :P pozdrawiam
wagonus:Sorki głupio wyszło z uzasadnieniem miało być :oops: NOKIA ma dobry aparat jadąc samochodem robiłem zdjecia i nie były rozmazane 8) jak kolega wyzej wspomniał symbian, dla mnie jest wygodniejsze menu niź w siemensach, lepsze klawisze no i co tu duźo pisać jak kupowaćto NOKIE 6600 :) pozdrawiam
a czemu nie uzywasz opcji zmień i zaśmiecasz forum? :mrgreen:
Więc tak napewno wybrał bym NOKIA 6600.
1. Uźytkuję tylko telefony NOKIA
2. Ładniejszy wygląd jak dla mnie
3. Jest bardzo duźo fajnych aplikacji na NOKIE i to przydatnych (gadźety itp.)
4. Wygodniejsze klawisze niź w Siemensie.
5. Dłuźszy maksymalny czas czuwania
6. NOKIA ma HSCSD (źadko uźywany przez uźytkowników)
7. Więcej melodii
8. Jak chcesz więc informacji o opcjach telefonu to porównaj sobie aparaty na www.era.pl
P.S. Osobiście polecam NOKIE napewno się nie zawiedziesz na tym aparacie :)
1. Uźytkuję tylko telefony NOKIA
2. Ładniejszy wygląd jak dla mnie
3. Jest bardzo duźo fajnych aplikacji na NOKIE i to przydatnych (gadźety itp.)
4. Wygodniejsze klawisze niź w Siemensie.
5. Dłuźszy maksymalny czas czuwania
6. NOKIA ma HSCSD (źadko uźywany przez uźytkowników)
7. Więcej melodii
8. Jak chcesz więc informacji o opcjach telefonu to porównaj sobie aparaty na www.era.pl
P.S. Osobiście polecam NOKIE napewno się nie zawiedziesz na tym aparacie :)
No i znowu NOKIA 6600 WYGRYWA :D jak juz wczesniej wspominalem z powody Symbiana, Karty mmc, i Wypasnego aparatu :D a w siemensie nie ma symbiana a aparat pewnie rozmazuje zdjecia. A i w siemensie SX1 te klawisze maja uklad poprostu do nie zniesiena
PS. Wiem jak dziala aparat w noki 6600 bo to jest taki sam jak w 3650 i jeszcze kilku a ja mam wlasnie 3650 :D i bardzo dobrze robi zdjecie nawet przy duzej predkosci. I mozna wgrac program ktory bedzie robil zdjecia w jeszcze lepszej jakosci niz normalnie. NOKIA rowniez ma najprostsze w obsludze menu NOKIA WYGRYWA I TYLE :D
NOKIA RULEZ :D:D:D
PS. Wiem jak dziala aparat w noki 6600 bo to jest taki sam jak w 3650 i jeszcze kilku a ja mam wlasnie 3650 :D i bardzo dobrze robi zdjecie nawet przy duzej predkosci. I mozna wgrac program ktory bedzie robil zdjecia w jeszcze lepszej jakosci niz normalnie. NOKIA rowniez ma najprostsze w obsludze menu NOKIA WYGRYWA I TYLE :D
NOKIA RULEZ :D:D:D
ok,a jesli mieli byscie wybierac pomiedzy nokia 6600 a siemensem sx1 to co byscie wzieli i dlaczego?
Sorki głupio wyszło z uzasadnieniem miało być :oops: NOKIA ma dobry aparat jadąc samochodem robiłem zdjecia i nie były rozmazane 8) jak kolega wyzej wspomniał symbian, dla mnie jest wygodniejsze menu niź w siemensach, lepsze klawisze no i co tu duźo pisać jak kupowaćto NOKIE 6600 :) pozdrawiam