Którego połączenia chcesz uźyc?

Witam
:D
Mam problem i dodam, źe nie udało mi się znaleźc na niego odpowiedzi nigdzie. Otóź tak: łącze się z internetem za pomocą Neostrady i do wczoraj uźywałem ich badziewnego programu (usunąłem poniewaź długo się łączyło i denerwowała mnie nakładka na Outlook Express). PO usunięciu neostrady utworzyłem połączenie, łączy się momentalnie,ale dopiero za drugim razem (za pierwszym nie moźna ustanowic połączenia) DLACZEGO :?: A najgorsze, źe zaraz wyskakuje mi komunikat " Uźytkownik zaządał informacji od Onet.pl(strona główna) KTÓREGO POŁĄCZENIA CHCESZ UŻYC". Jest opcja, źeby nie powiadamiał mnie do czasu następnego zalogowania, ale wtedy problem znowu się pojawia. Jak zrobic, źeby to okienko nigdy nie wyskakiwało?

Dodam, źe Zaawansowane ustawienia połączeń i preferencje ustawień telefonicznych, a w nich odchaczenie wszystkiego, nie pomogło, problem znowu występuje. :( a opcja "wyłącz autowybieranie numeru ..." w preferencjach telefonicznych, sama się zaznacza po restarcie systemu. :?:

Dynamite
Windows XP Home edition

Odpowiedzi: 8

Witam

A więc znam odpowiedź na problem, który chciałem rozwiązac. 8)

Cydziol powiedział:
A jako numer telefonu musisz uźyć P0.35

Brakowało mi tego numeru telefonu, juź teraz komunikat się nie pokazuje. A ciekawostką jest to, źe w drugim komputerze mam zainstalowany system XP Professional i tego numeru nie musi byc.
To dla tych, którzy mieli by ten sam problem kiedyś.

Pozdrawiam
Dynamite
dynamite
Dodano
25.01.2006 20:25:21
Nie wiem, moźe to zaleźy od modemu, ale ja mam tak:
Nie tworzyłam źadnego połączenia, po prostu zainstalowawszy modem (sagem) na pulpicie utworzył mi się skrót Internet ADSL czy cuś w tym stylu. Odpalam to, wpisuję dane, robię, źeby zapamiętał hasło dla wszystkich i nie pokazywał się podczas połaczenia. I zatem jak chcę mieć neo, to 2x klik na połączenie i net jest.
Lia
Dodano
25.01.2006 20:23:29
Witam

Ja mam odinstalowaną Neostradę i mam zrobione połaczenie z internetem i jest ono zrobione dobrze i działa dobrze. Problemem jest tylko ten wyskakujący komunikat, który doprowadza mnie do białości. Połączenie działa wporządku..

POMOCY:))

Dynamite
dynamite
Dodano
25.01.2006 15:37:46
cydziol, nie uwaźasz, źe przesadziłeś z wagą podpisu?
damiancore
Dodano
25.01.2006 12:43:11
Miałem to samo, ale zrobiłem nowe połączenie. A jako numer telefonu musisz uźyć P0.35 . Ja tak mam i wszystko działa.
cydziol
Dodano
25.01.2006 12:39:09
odinstaluj oprogramowanie TP i zrób tak:
Konfiguracja Neostrady

Start=>> Programy=>> Akcesoria=>> Komunikacja=>> Kreator Nowego polaczenia

Polaczenie z Internetem=>> Konfiguruj moje polaczenie recznie=>> Polacz uzywajac modemu telefonicznego

Nazwa uslugodawcy internetowego=>> dowolna
Numer telefonu=>> *
Nazwa uźytkownika=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
Haslo=>> ktore otrzymales podczas rejstracji
kamaa
Dodano
25.01.2006 12:09:29
EL NINO:
Ile masz polaczen w okienku Opcji internetowych w zakladce Polaczenia ?

Witam

Mam jedno połaczenie w okienku Opcji internetowych w zakładce połączenia i jest ono domyślnym połączeniem.

Dynamite
dynamite
Dodano
24.01.2006 22:36:21
dynamite:
KTÓREGO POŁĄCZENIA CHCESZ UŻYC
Ile masz polaczen w okienku Opcji internetowych w zakladce Polaczenia ?
EL NINO
Dodano
24.01.2006 21:08:32
dynamite
Dodano:
24.01.2006 14:34:45
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1