Ksywy i nicki
Od czego pochodzi albo skąd pomysł na wasz nick? Oto historia (lub prehistoria :wing: ) mojego. Kiedyś gdy miałem tylko nędzny modem, nie wiedziałem co to forum i twierdziłem, źe multi w grach jest całkowicie zbędne– poszukiwałem pomysłu na nazwanie swojej skrzynki mailowej. No ale oczywiście wpadłem tylko na tak "genialny" pomysł, by wpisać pierwsze litery imion moich rodziców i mojego. Wyszło DIG ( dig11@interia.pl ) ale darujcie sobie zgadywanie tych inicjałów... Gdy juź dostaem neo (co ciekawe mogłem mieć juź stałkę wcześniej ale byłem tak głupi, źe uwaźałem, źe internet to tylko przeglądanie stron i łapanie wirusów ) bardzo szybko poznałem się na necie i zapragnąłem nowego, własnego konta mailowego. Z nikąd przyszła mi do głowy litera "x" ( dix11@o2.pl ) hmmm "Dix" jak to brzmi... Tak to mi się spodobało, źe noe wystarczyło samo konto mailowe: Dix to idealna Xywa . Pamiętam, źe kiedyś przejrzałem memberlist sporu ogromnych for dyskusyjnych– źadnego dixa . Szybko poznałem kilka waźnych zalet tego nicku: Jest krótki, nikt go nie skraca i szybko się go pisze (to szczególnie przydatne w grach na multi bo kto ci bez piany w ustach i wściekłości w oczach napisze" Dark magick misterius raven /98789 cover me"?. No i kolejna zaleta: bardzo trudno umyślnie ją przekręcić, ja poznałem tylko 2 sposoby jak moźna ją przekręcić: Dixi i Diwix. Ostatnio szukałem w google.pl stron z hasłem "Dix": było tego od groma albo więcej: sławni aktorzy, pisarze, malarze o nazwisku Dix. Nie wiedziałem czemu sporo było Francuskich stron– ale o tym potem... Ciekawe, źe znalazłem wiele przedmiotównp. zestawy talerzy dix, kuchenka dix itp (to mnie trochę zirytowało ale cotam) znalazłem teź bardzo amatorski flash zatytułowany Dix in (or from) space . Pamiętam teź, źe na c+ leciała kiedyś bajka o mózgowcu Dixie i jego słudze... Teraz pora aby wrócić do tematu francuskich stron: mianowicie Dix=dziesięć po francusku, serio! Nie wiem czy z tego powodu nie zmienić maila na dix10@02.pl Teraz proszę o wasze komentarze i historię waszych nicków no bo co jak co to wasze drugie imię :)
Odpowiedzi: 14
:mrgreen:EL NINO
Herr Admin
chociaź Herr kapitan teź by pasowało :wink:
EL NINO:O maly wlos zes kurna trafil. Mial byc EL FIUT, ale mi sie palec omsknal :P .Rebe:gusioo:No dzięki theboss78 dowiedziałem skąd sie wzioł EL NINO vel. EL ZAQRKA ;)
Fajny tamten topic ;)
Tos wczesniej nie wiedział, źe to był ..wypadek przy pracy ? :mrgreen:To cos od źaby chyba ? Rebe, rebe, kum, kum ? :mrgreen:Rebe:Ale nie bedem wiśnia – mój nick wziął się z , kurna ...
A ja tam nie wnikam co miało być ;)
O maly wlos zes kurna trafil. Mial byc EL FIUT, ale mi sie palec omsknal :P .Rebe:gusioo:No dzięki theboss78 dowiedziałem skąd sie wzioł EL NINO vel. EL ZAQRKA ;)
Fajny tamten topic ;)
Tos wczesniej nie wiedział, źe to był ..wypadek przy pracy ? :mrgreen:
To cos od źaby chyba ? Rebe, rebe, kum, kum ? :mrgreen:Rebe:Ale nie bedem wiśnia – mój nick wziął się z , kurna ...
To przynajmniej tam wypaliło :D
Nie taka szkoda bo na jednym forum juź zrobiłem taki temat a tu tylko skopiowałem :P ( www.sesje.glt.pl )
Aź mi szkoda Dixa :D
Tyle się napisał biedaczek i to na marne :twisted:
Tyle się napisał biedaczek i to na marne :twisted:
gusioo:No dzięki theboss78 dowiedziałem skąd sie wzioł EL NINO vel. EL ZAQRKA ;)
Fajny tamten topic ;)
Tos wczesniej nie wiedział, źe to był ..wypadek przy pracy ? :mrgreen:
Ale nie bedem wiśnia – mój nick wziął się z , kurna .....jaki nick ? –Przeca widać :wink:
No dzięki theboss78 dowiedziałem skąd sie wzioł EL NINO vel. EL ZAQRKA ;)
Fajny tamten topic ;)
Fajny tamten topic ;)
SLAY3R:Theboss, ale źeś się brutalnie wepchał, ja juź miałem linki zapodawać :evil:
Trza bylo mowic to bym oddal 1 link. :mrgreen:
Theboss, ale źeś się brutalnie wepchał, ja juź miałem linki zapodawać :evil:
Coby pokazać, źe i ja szukać umie.
:mrgreen:
Coby pokazać, źe i ja szukać umie.
:mrgreen:
gusioo:theboss78:Bylo.
Tyle sie napisał na próźno :lol:
Przyrko mi.
Zeby nie bylo, ze zmyslam
tutaj i ewentualnie tutaj.
gusioo:theboss78:Bylo.