Krytyczna temperatura athlonka 1,8+ XP
Jaka jest krytyczna temperatura wyzej podanego procesora ??
Czy max moze byc z 90 stopni??
Aha niewiem jaki to jest model
Czy max moze byc z 90 stopni??
Aha niewiem jaki to jest model
Odpowiedzi: 20
Pawek:
Nie widzę nic rewelacyjnego w Twoich temperaturach w porównaniu do innych tutaj podanych :P
ty nic nie widzisz ale ja nie muszę zatykać uszu z powodu hałasu mojego wiatraczka i za swój zapłaciłem na giełdzie 60 złociszy a w porównaniu do temperatur
o jakich tu piszą (60 70 stopni celsjusza) mój procek zionie chłodem :)
P.S.
Typ czujnika Winbond W83627HF
Dostęp do czujnika ISA 290h
Nazwa płyty głównej MSI K7N2 Series
Temperatury
Płyta główna 35 C (95 F)
Procesor 40 C (104 F)
Wentylatory
Procesor 2519 RPM
Obudowa 2860 RPM
Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.73 V
Napięcie pomocnicze procesora 1.79 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 5.05 V
+12 V 11.80 V
–12 V –12.45 V
–5 V –5.10 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 5.07 V
Jeszcze jedna ciekawostka, co do mojego nowego wentyla. Ponizszy screen wykonałem podczas kompresji materiału video. Nie temperatura tutaj jest waźna, a ilośc obrotów. Na pdełku było napisane – max. 4800 obr/min. Hehe, a tutaj co... Jeszcze głośniej wyje :wink:
Sorka zapomniałem podać procka AMD Athlon XP 2000+ (1.67 GHz) Palomino 8)
––– SLAY3R –––
Uźywaj opcji zmień źeby coś dopisać.
––– SLAY3R –––
Uźywaj opcji zmień źeby coś dopisać.
a JA mam max 62C przy zamknietej obudowie i nie narzekam szczególnie źe mam 100% uźycia procesora a radiator to taki biedny źe głowa boli :(
Nie widzę nic rewelacyjnego w Twoich temperaturach w porównaniu do innych tutaj podanych :P
przeczytałem wszystkie wasze odpowiedzi na ten temat i dochodzę do wniosku ze wiekszoś z was ma po prostu
albo kiepskie wiatraczki albo są one zle zamontowane
ja na swoim athlonie 2000 po dłuuuugim graniu nie przekraczam 50 stopni a w czasie pracy,przeglądania stron itp. tem.oscyluje w granicach 40 do 43
:!:
albo kiepskie wiatraczki albo są one zle zamontowane
ja na swoim athlonie 2000 po dłuuuugim graniu nie przekraczam 50 stopni a w czasie pracy,przeglądania stron itp. tem.oscyluje w granicach 40 do 43
:!:
Po pierwsze od dzisiaj nie mam wolnoobrotowego BOXA. W końcu po 1,5 miesiąca otrzymałem dobrze działający wentylator zakupiony w firmie 4MAX. Mimo takich perypetii z tym zamówieniem jestem zadowolony, bo w ramach rekompensaty otrzymałem w bonusie zamiast zwykłego Tt Volcano 9 – Tt Volcano 9 CoolMod :mrgreen: Niby ledy to bajer zbędny, ale licz się chęci ze strony tej firmy :wink:
Jestem juź po instalacji wiatraczka i rodzice urywają mi głowę, poniewaź huczy jak nie wiem. No ala cuź kosztem duźego hałasu otrzymałem wydajnosc w stresie max. 50 stopni Celsjusza, co mnie zadawala.
Jestem juź po instalacji wiatraczka i rodzice urywają mi głowę, poniewaź huczy jak nie wiem. No ala cuź kosztem duźego hałasu otrzymałem wydajnosc w stresie max. 50 stopni Celsjusza, co mnie zadawala.
Po pierwsze od dzisiaj nie mam wolnoobrotowego BOXA. W końcu po 1,5 miesiąca otrzymałem dobrze działający wentylator zakupiony w firmie 4MAX. Mimo takich perypetii z tym zamówieniem jestem zadowolony, bo w ramach rekompensaty otrzymałem w bonusie zamiast zwykłego Tt Volcano 9 – Tt Volcano 9 CoolMod :mrgreen: Niby ledy to bajer zbędny, ale licz się chęci ze strony tej firmy :wink:
a ja mam srednio przy AMD Athlon 1333mhz ok 60–65 stopni
No to zmien sobie czlowieku ten procek na porzadnego AMD–ka bo Ci sie przegrzewa :P . I nie pisz takich bzdur o procesorach AMD, bo w tej chwili to one maja nizsze temperatury od np. P4grzesiek1711:
A ja na swoim Celku 1.7GHz miałem max UWAGA!!!
aź 49C (...)co intel to intel a niejakieś AMD czy coś :)
Temperatura rzadko kiedy przekracza 35 stopni Celsjusza (zamknieta obudowa) – co jest zreszta zgodne z teoria – przy 1.6V procesory te pobieraja o ponad 20W mniej niz analogiczne P4..
gieras:
47 to ja mam na athlonku 1200mhz, czasami podchodzi pod 60
Ja mam 53– 55 :)
47 to ja mam na athlonku 1200mhz, czasami podchodzi pod 60
A ja na swoim Celku 1.7GHz miałem max UWAGA!!!
aź 49C Szok ale nie mam wodnego chłodzenia, tylko tak jak Pawek wolnoobrotowy wiatrak z BOX'a i duuuuuuuuźy radiator (taki kaloryfer źe sie sam zdziwiłem jak go pierwszy raz ujźałem :) ) i pokilku godzinkach grania w Vice City niewmiałem temp. większej niź 47 stopni.
co intel to intel a niejakieś AMD czy coś :)
aź 49C Szok ale nie mam wodnego chłodzenia, tylko tak jak Pawek wolnoobrotowy wiatrak z BOX'a i duuuuuuuuźy radiator (taki kaloryfer źe sie sam zdziwiłem jak go pierwszy raz ujźałem :) ) i pokilku godzinkach grania w Vice City niewmiałem temp. większej niź 47 stopni.
co intel to intel a niejakieś AMD czy coś :)
to dość duźo
AAAA 70 stopni to duzo czy malo ??
wc najlepiej jest samemu składać – odzielnie kupić blok, pompe, rurki, pojemnik i nagrzewnice
jest juź kilka firm zajmujących się wc np Mate, Miko i o wątpliwej reputacji CPC. a takźe inni.
wejdz na forum.tweak.pl i poczytaj sobie a na pewno dowiesz sie wszystkiego
jest juź kilka firm zajmujących się wc np Mate, Miko i o wątpliwej reputacji CPC. a takźe inni.
wejdz na forum.tweak.pl i poczytaj sobie a na pewno dowiesz sie wszystkiego
Dzięki za rady SLAY3R :!: :!: Jednak źebyś miał pełniejszy obraz musisz wiedzieć o jeszcze 3 rzeczach w moim przypadku.
:arrow: Procek mam podkręcony do poziomi 2800+ (ok. 2000 MHz)
:arrow: Mój wiatraczek jest wolnoobrotowy, co sprawia, źe jest cichszy, ale mniej wydajny.
:arrow: Zestw chłodzący jest na tyle nowy, źe nie pownien jeszcze być aź tak brudny.
Jednak jak tylko bedę miał odpowiednie zasoby finansowe zastanowie się nad WC... Póki co moźesz mi podac jakieś dobre i nie zdrogie zestawy, o ile się w tym orientujesz, SLAY3R.
:arrow: Procek mam podkręcony do poziomi 2800+ (ok. 2000 MHz)
:arrow: Mój wiatraczek jest wolnoobrotowy, co sprawia, źe jest cichszy, ale mniej wydajny.
:arrow: Zestw chłodzący jest na tyle nowy, źe nie pownien jeszcze być aź tak brudny.
Jednak jak tylko bedę miał odpowiednie zasoby finansowe zastanowie się nad WC... Póki co moźesz mi podac jakieś dobre i nie zdrogie zestawy, o ile się w tym orientujesz, SLAY3R.
No to masz kiepściutkie chłodzonko, przy słuchaniu muzy taka temperatura :)
A moźe czujnik ci padł.
Zdejm wentylA i wyczyść proc ze starej pasty i posmaruj go nową, przeczyść, źeberka w radiatorze z kurzu – zabity kurzem radiator ma mniejszą efektywność chłodzenia.
A moźe czujnik ci padł.
Zdejm wentylA i wyczyść proc ze starej pasty i posmaruj go nową, przeczyść, źeberka w radiatorze z kurzu – zabity kurzem radiator ma mniejszą efektywność chłodzenia.
Te zdjęcia zrobiłem tuź po uruchomieniu ponownie kompa, który wcześniej cgodził z 10 godzin i słuchałem na nim muzyke, sciagałem pliki i przeglądałem forum. Tak normalnie to mam koło 65...
Póki co nie mam kasy na wodne chłodzenie...
Póki co nie mam kasy na wodne chłodzenie...
Po 2 godzinach kompresji materiału wideo na procku mam 51–52 stopnie.