Kropki w DOS'ie

Witam !!
Mam mały problem. Gdy uruchamiam kompa na poczatku wyswietla mi sie czarny ekran gdzie przelicza mi te ramy. Nic ciekawego ale moze ktos wie czemu na tym czarnym tle sa biale kropki. Na dodatek jest ich coraz wiecej... Troszke mnie to denerwuje. Moze ktos wie czemu dzieje sie tak. Z gory dzieki za pomoc. PoZdRo

Odpowiedzi: 5

Moze wlasnie to przez brak listwy. Dzieki za podpowiedzi. pozdrawiam...
pawlik_15
Dodano
24.03.2005 12:14:36
pawlik_15:
Moj monitor to Samtron 76E. Dzieki za wskazowki sprawdze je zaraz jak cos sie poprawi to dam znac. Chcialbym dodac ze te kropki sa takze przy ogladaniu filmu (gdy jest czarne tlo).

Te kropki to nic innego pewnie jak zakłocenia elktryczne lub elektromagnetyczne – nie ma się czym przejmować.
Kompa zasilasz przez co? listwę?, czy bezpośrednio prąd z gniazdka podajesz?
jeśli nie masz listwy to moźe była by wskazana.
Jeśli masz – moźe być walnięta tzn układ redukcji zakłóceń moźe być zepsuty.
Seeker
Dodano
23.03.2005 14:05:31
Monitor lub karta grafiki moźe sterownik.

Sprawdz to co pisałem i jak to samo to sprawdź reszte.

Moźe jakieś silne pole magnetyczne lub coś innego linia energetyczna,zastosuj listwe filtrującą,zmień gniazdo zasilania 230 V kompa, obowiązkowo zerowane ma być.
JNJN
Dodano
22.03.2005 20:16:24
Moj monitor to Samtron 76E. Dzieki za wskazowki sprawdze je zaraz jak cos sie poprawi to dam znac. Chcialbym dodac ze te kropki sa takze przy ogladaniu filmu (gdy jest czarne tlo).
pawlik_15
Dodano
22.03.2005 20:09:56
Czyli masz białe kropki na całym ekranie monitora na czarnym tle przy starcie kompa.

Jaki monitor.

Sprawdz kable i wtyczki monitora.

Jak monitor ma opcje zresetuj go na ustawienia fabryczne i rozmagnesuj.

Podepnij monitor do innego kompa i sprawdz.
JNJN
Dodano
22.03.2005 16:04:04
pawlik_15
Dodano:
22.03.2005 13:46:31
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1