koszmarny problem....pomocy..proszę...
witam...
mam zains liveboxa i jak wchodze na skype lub ktoś z tlenu próbuje sie połaczyc często pojawia mi sie niebieski ekran i pisze tak 0*000000D1 potem 0*F8E70B0A , 0*00000002, 0*00000000.0*F8E70B0A , base at F8E 08000, Datestamp 3dc2456. restartuje wtedy komp i jest oki .... do czasu.... mam Windows XP legalny i nie wiem co mam z tym zrobić....
proszę...pomózcie mi, bo zglupieję
pozdrawiam i proooooooooooooosze o pomoc
Odpowiedzi: 3
hej,wszystkie sterowniki sa podpisane cyfrowo-sprawdzałam przy pomocy Sigverif.exe....musdze kombinowac dalej
dzwoniłam do nich!!! powiedzieli ,że to wina komputera!! a system miałam stawiany w piątek przez informatyka i wszystkie programy on mi instalował !! w piatek dam mu komp i przekaże mu wszystkie Twoje sugestie, dzieki za podpowiedz. a nie wiem jaki plik sterownika jest tam w tym błędzie wskazany....
jeszcze raz dzieki
hej,wszystkie sterowniki sa podpisane cyfrowo-sprawdzałam przy pomocy Sigverif.exe....musdze kombinowac dalej
[b][i]Używaj opcji Edytuj. Anathema[/i][/b]
No ludzie - zacznijcie placic i wymagac. LiveBox kradziony, ze nie ma wsparcia technicznego?
Probowalas dzwonic do zlamasów z TPSA? Zapewne niewiele pomoga ale ja bym zaczął wlasnie od tego.
[quote]
0X000000D1 - DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Usuwanie błędów krytycznych oprogramowania i sterowników
Sprawdź, czy sterownik wymieniony w zgłoszeniu błędu jest podpisany i posiada certyfikat Windows Hardware Quality Labs (WHQL). Uruchom Sigverif.exe, by sprawdzić obecność nie sygnowanych sterowników.
Spróbuj zamienić sterownik wymieniony w zgłoszeniu błędu na dobrą kopię z nośnika instalacyjnego, lub na uaktualnioną wersję dostarczoną przez producenta.
Dezaktywuj sterownik wymieniony w zgłoszeniu o błędzie krytycznym, lub wszelkie nowo zainstalowane sterowniki.
Jeśli korzystasz ze sterownika video, który nie był dostarczony wraz z Windows XP Professional, spróbuj przełączyć się na standardowy sterownik VGA lub na zgodny sterownik oferowany z Windows XP.
Zdeinstaluj wszelkie programy korzystające ze sterowników filtrujących (np. programy antywirusowe, defragmentacji dysku, zdalnego sterowania, firewall, lub kopiujące)
Uruchom Konsola odzyskiwania, i pozwól, by system sam usunął wychwycone błędy.
Aby uzyskać więcej informacji na temat Konsola odzyskiwania, sprawdź Back Up and Recover Your Information, lub Pomoc i Obsługa Techniczna.
Jeśli błąd pojawił się zaraz po dodaniu RAM, może być uszkodzony plik stronicowania albo nowa pamięć RAM jest niekompatybilna lub zawiera błędy. W takim wypadku usuń plik Pagefile.sys i wróć do oryginalnej konfiguracji RAM.
Uwaga: Błędy oznaczone jako 0x0000001E, 0x0000000A, oraz 0x0000007B mogą być spowodowane również przez ogólne wady sprzętu. Jeśli prezentowane tu procedury nie usuwają tych błędów, należy skonsultować strony Hardware Failure Errors[/quote]
http://www.google.pl/search?hl=pl&ie=UTF-8&q=0x000000D1&btnG=Szukaj+z+Google&lr=lang_pl
Aha. Jeszcze jedno - jaki plik sterownika jest wskazany w tym bledze, nie czasem NDIS.sys ?
Strona 1 / 1