Korzystanie z ukrytej i zaszyfrowanej partycji.

Witam.
Proszę o pomoc w sprawie - jak w temacie.
Ale ... od początku..
1.Dysk podzielony na dwie partycje
2.Na partycji c: zainstalowany Win Xp Home, założone konto User'a z ograniczeniami, zainstalowany TrueCrypt.
3.Partycja d: zaszyfrowana TrueCryptem, nie jest widoczna z poziomu Explorer'a

Gdy loguję się jako Admin - zero problemów;
gdy loguję się jako User i odpalę TrueCrypta - widzę dyk d:, mogę odczytywać pliki, nie mogę ich jednak na tej partycji zapisać.
Może to banalna sprawa, ale nie wiem w czym rzecz.

P.S. Jeśli User dostanie uprawnienia Admina - działa O.K.

Odpowiedzi: 2

Jako Admin z pełnym dostępem, ale z opcją uruchamiania przez innych User'ów.
Edkom
Dodano
28.02.2007 01:49:47
  • voytas 28.02.2007 08:29:39

jesli admin moze a user nie to sprawa uprawnien - jakie dokladnie uprawnienia ma grupa uzytkownikow dla ktorej nie mozesz tworzyc plikow na tej partycji?  Ma uprawnienie 'zapisu i wykonania'? a czy mozesz uruchamiac aplikacji z tej partycji? a co sie dzieje jesli temu uzytkownikowi nadasz wszystkie uprawnienia ? (uprawnienia sie oczywiscie odnosza do tej wspominianej partycji)

• Edkom 28.02.2007 15:46:51

właśnie z uprawneniami jest problem.<BR />Win XP<STRONG> Home </STRONG>nie jest w stanie prawidłowo zarządzać użytkownikami.!!!<BR />Po długotrwałej "pracy" - formatowanie, partycjonowanie, instalowanie Win. - doszedłem do wniosku, że temat powinien być trochę inny:<BR /> "Jak User z ograniczonymi prawami dostępu ma korzystać z drugiej i kolejnych partycji dysku twardego???"<BR />Okazuje się bowiem, że dokumenty z parycji np. D: może on czytać, ale po modyfikacji nie może ich tam zapisać!!!.<BR />K O N S T E R N A C J A !!!<BR />Wygląda to tak, jakby użytkownik z ograniczonymi prawami dostępu nie miał dostępu do innych woluminów niż C: (w ograniczonym obszarze), ale przecież napęd CD, PenDrive, A: to też woluminy, a dostęp jest.<BR />Puki co zostaję z nierozwiązanym problemem.<BR />Jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc i podpowie jak rozwiązać ten problem będę wdzięczny.<BR /><BR />P.S. Ukrywanie parycji oraz szyfrowanie jej nie ma nic wspólnego z opisaną sytuacją.<BR /> Myślę, że jutro zweryfikuję problem pod Win XP Prof.<BR /><BR /> <BR /><BR /><BR />

z jakiego poziomu zabezpieczen instalowales ten program?
voytas
Dodano
28.02.2007 01:07:10
Edkom
Dodano:
27.02.2007 23:00:50
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1