Korzystanie z GG lub Skype – bezpieczne ??????

Witam, nurtuje mnie takie pytanie.
Czy korzystanie z w/w komunikatorów (działających chyba na zasadzie p2p)jest bezpieczne ????
Tzn. czy znajdują się one pod ochroną systemowego firewalla (XP + SP2) i dodatkowego zainstalowanego antywira (Panda) z jego firewallem ????
Co do rozmów głosowych to jestem prawie pewien źe są bezpieczne ale co z przesyłaniem np. plików za ich pomocą. Czy taki przychodzący plik teź jest skanowany (podobnie jak poczta przychodząca e–mail) pod kątem zawartości wirusów ????

Odpowiedzi: 6

ToMi_16:
Skype jest bezpieczny, gdyź szyfruje wiadomości tekstowe jak i głosowe.GG zaś ma ogromne luki w zabezpieczeniach.

No a Tlen? Bo ja korzystam z Tlena :).
MexoDio
Dodano
31.08.2005 14:20:49
EL NINO:
ToMi_16:
tomery:
No dobrze, skype szyfruje głosowe i tekstowe.
A co np. z obrazkami (plikami graficznymi) ?

Wszystko jest szyfrowane SSL.
Wiesz o czym piszesz ? Chyba nie.

tomery, to czy pobierany plik bedzie skanowany, zalezy wylacznie od antyvira. I niczego wiecej.

Ehhh tak to jest jak się nie czyta postów do samego końca. Myślałem, źe chodzi tu o ochrone przed podsłuchem :oops:
ToMi_16
Dodano
30.08.2005 22:47:40
ToMi_16:
tomery:

Wiesz o czym piszesz ? Chyba nie.

tomery, to czy pobierany plik bedzie skanowany, zalezy wylacznie od antyvira. I niczego wiecej.
EL NINO
Dodano
28.08.2005 15:40:24
tomery:

ToMi_16
Dodano
28.08.2005 14:49:25
tomery
Dodano
28.08.2005 14:48:30
tomery:
Witam, nurtuje mnie takie pytanie.
Czy korzystanie z w/w komunikatorów (działających chyba na zasadzie p2p)jest bezpieczne ????
Tzn. czy znajdują się one pod ochroną systemowego firewalla (XP + SP2) i dodatkowego zainstalowanego antywira (Panda) z jego firewallem ????
Co do rozmów głosowych to jestem prawie pewien źe są bezpieczne ale co z przesyłaniem np. plików za ich pomocą. Czy taki przychodzący plik teź jest skanowany (podobnie jak poczta przychodząca e–mail) pod kątem zawartości wirusów ????

Skype jest bezpieczny, gdyź szyfruje wiadomości tekstowe jak i głosowe.GG zaś ma ogromne luki w zabezpieczeniach.
ToMi_16
Dodano
28.08.2005 14:42:00
tomery
Dodano:
28.08.2005 14:33:39
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1