Kopia płyty
Witam wszystkich:)
Mam taką sprawę kupiłem moim dzieciom grę i jak wiadomo dzieci....Chciałem sobie zrobić kopię aby przedłuźyć źywotnośc owej gry ale niestety mój program (Clone) nie radzi sobie z tym problemem.Czy istnieje jakiś inny program który by sobie z tym poradził(kolega próbował na Nero 6....i nic:( )
Mam taką sprawę kupiłem moim dzieciom grę i jak wiadomo dzieci....Chciałem sobie zrobić kopię aby przedłuźyć źywotnośc owej gry ale niestety mój program (Clone) nie radzi sobie z tym problemem.Czy istnieje jakiś inny program który by sobie z tym poradził(kolega próbował na Nero 6....i nic:( )
Odpowiedzi: 20
Dziękuję –rozumiem źe temat niebezpieczny.
To była tylko ciekawość i nauka bo jeśli zrozumiałem ( a mało rozumiem) to nie mogę zmienić DVD_Rom
bo gra juź nie będzie działała.
Pozdrawiam
To była tylko ciekawość i nauka bo jeśli zrozumiałem ( a mało rozumiem) to nie mogę zmienić DVD_Rom
bo gra juź nie będzie działała.
Pozdrawiam
Z uwagi na slisość tematu chyba jednak przyjdzie Ci samemu zdobyć cześć informacji.
Niektóre usprawnienia "no–CD" są wydawane oficjalnie i pozwalają na uźywanie np. gier w kawiarenkach – oczywiście warunkiem jest posiadanie odpowiedniej ilości licencji ( sztuk ) programów. Nie trzeba wtedy na kaźdym sanowisku uźywać płyty z nim.
Niektóre usprawnienia "no–CD" są wydawane oficjalnie i pozwalają na uźywanie np. gier w kawiarenkach – oczywiście warunkiem jest posiadanie odpowiedniej ilości licencji ( sztuk ) programów. Nie trzeba wtedy na kaźdym sanowisku uźywać płyty z nim.
To teraznie mogę iść do kumpla i pograć z kopii
tylko muszę wziąć oryginał
To dlatego są cracki–tak
A czy samemu w tej kopii moźna coś takiego zrobić
czym otwiera się np.image moźe tam coś moźna zmienić
Oj ale moja wyobraźnia jest duźa dopiero co zaczynam naukę kopiowania a juź myślę o programowaniu
To tylko wyobraźnia
Dzięki
tylko muszę wziąć oryginał
To dlatego są cracki–tak
A czy samemu w tej kopii moźna coś takiego zrobić
czym otwiera się np.image moźe tam coś moźna zmienić
Oj ale moja wyobraźnia jest duźa dopiero co zaczynam naukę kopiowania a juź myślę o programowaniu
To tylko wyobraźnia
Dzięki
Amator:
Cześć
Nie załapałem.To znaczy źe na drugim komputerze nie będę mógł odtworzyć gry.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o Settlers IV to raczej tak, tzn. zainstalujesz, ale przy uruchamianiu gry poprosi o oryginal. Mozna to obejsc, ale na drugim kompie musi byc przynajmniej taka sama nagrywarka, i np. Alcohol 120%.
Update
Pamietaj teź ze w wiekszosci przypadków kopia zrobiona z kopii tez nie zadziala ( oryginał –> kopia)
I tylko dla własnego uzytku !!!
Pozdrawiam.
Cześć
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Amator:
Mam jeszcze jedno pytanie–ciekawość
Jeśli jest CloneCD to po co są Craki u piratów
Spróbuj kopie settlersów uruchomic na innym kompie z CD–Rom–u i bedziesz wiedzialł
Mam jeszcze jedno pytanie–ciekawość
Nie wiem czy takie pytania moźna zadawać'ale
ciekawość jest większa od obaw.Jesli mi nikt nie odpowie będę wiedzial źe nie wolno zadawać takich pytań.
Dzięki
Nie wiem czy takie pytania moźna zadawać'ale
ciekawość jest większa od obaw.Jesli mi nikt nie odpowie będę wiedzial źe nie wolno zadawać takich pytań.
Dzięki
Seeker:
Amator– zapoznaj się z tym tematem i będziesz wiedział prawie wszystko http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?&threadid=14663
Niestety duźo odsylaczy–angielski zero
Dzięki za pomoc
ja do tych celów uźywam programu BlindWrite jest B.skuteczny i szybki
Amator– zapoznaj się z tym tematem i będziesz wiedział prawie wszystko http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?&threadid=14663
Np. Alcoholer
Kropki juź nie aktualne
Zabezpieczenie to SafeDiscv2.Poszło zrobiłem kopię
Wypróbowałem–zwycięźyłem.Gratuluję Sobie.
Była to pierwsza płyta kopiowana z zabezpieczeniami
(5 czaszek)Wiem źe jeszcze muszę poczytać i robić próby.Np.ustawić nagrywarkę–jak moźna nagrać drugą płytę jak pierwesza by nie wyszła i nie przerabiać czytania CD jeszcze raz jeszcze wiele do zrobienia.
Dziękuję za pomoc.Mam jedno pytanie.
Podobno Alcohol jest lepszy mam Trial
W CloneCD skanuję w poszukiwaniu zabezpieczeń
CloneXXX i profirer.A jakim programem skanuję
w alcoholu moźe jest jakiś free.Prosilbym o jakieś wskazówki co do alcoholu jak i jakim programem skanuję w poszukiwaniu zabezpieczeń.
Czy dalej mogę tu zadawać pytania, czy przejść gdzieś indziej.
Wielkie dzięki za pomoc.
Zabezpieczenie to SafeDiscv2.Poszło zrobiłem kopię
Wypróbowałem–zwycięźyłem.Gratuluję Sobie.
Była to pierwsza płyta kopiowana z zabezpieczeniami
(5 czaszek)Wiem źe jeszcze muszę poczytać i robić próby.Np.ustawić nagrywarkę–jak moźna nagrać drugą płytę jak pierwesza by nie wyszła i nie przerabiać czytania CD jeszcze raz jeszcze wiele do zrobienia.
Dziękuję za pomoc.Mam jedno pytanie.
Podobno Alcohol jest lepszy mam Trial
W CloneCD skanuję w poszukiwaniu zabezpieczeń
CloneXXX i profirer.A jakim programem skanuję
w alcoholu moźe jest jakiś free.Prosilbym o jakieś wskazówki co do alcoholu jak i jakim programem skanuję w poszukiwaniu zabezpieczeń.
Czy dalej mogę tu zadawać pytania, czy przejść gdzieś indziej.
Wielkie dzięki za pomoc.
Amatornie błyskotliwość tu idzie ,a raczej o rodzaj zabezpieczenia którego uzył producent gry i jak juź wyźej Rebe napisali o mozliwości Twojej nagrywarki.
Settlers IV nie wiem jakie ma zabezpieczenie, ale III miała ProtectCD , a jest to zabezpieczenie
oparte na danych subkanałowych i błędnych sektorach.
Nagrywarka musi umieć czytać/pisać w trybie DAO –RAW.
W opcjach programu do kopiowania powinieneś mieć ustawione/zaptaszone przy odczycie "pomijanie błędnych sektorów" no i nagrywarka musi umieć teź to robić i "odczyt danych subkanałowych"
Tryb zapisu oczywiście DAO – RAW.
No i na koniec niemiła wiadomość, jeśli to
ProtectCD w wersji 5 i wyźszej to niestety , ale bazuje na informacji o fizycznych parametrach nośnika i nie da się go skopiować(1:1) da się inaczej , ale o tym nie napisze bo mi .......nie wypada ? :roll:
Settlers IV nie wiem jakie ma zabezpieczenie, ale III miała ProtectCD , a jest to zabezpieczenie
oparte na danych subkanałowych i błędnych sektorach.
Nagrywarka musi umieć czytać/pisać w trybie DAO –RAW.
W opcjach programu do kopiowania powinieneś mieć ustawione/zaptaszone przy odczycie "pomijanie błędnych sektorów" no i nagrywarka musi umieć teź to robić i "odczyt danych subkanałowych"
Tryb zapisu oczywiście DAO – RAW.
No i na koniec niemiła wiadomość, jeśli to
ProtectCD w wersji 5 i wyźszej to niestety , ale bazuje na informacji o fizycznych parametrach nośnika i nie da się go skopiować(1:1) da się inaczej , ale o tym nie napisze bo mi .......nie wypada ? :roll:
dzięki
Przerwałem na chwilę
Moja nagrywarka to
LG52x32x52 HL–DT–ST CD–RW GCE–8525B
Po wgraniu Clonów i profiler dopsało mi się
AXW to jest nagrywarka i elby to jest DVD–ROM
Czy tam trzeba ustawiać jakieś regiony
A moźe kopiowanie płyt jest dla ludzi błyskotliwych
a nie dla .....
Pozdrawiam
Przerwałem na chwilę
Moja nagrywarka to
LG52x32x52 HL–DT–ST CD–RW GCE–8525B
Po wgraniu Clonów i profiler dopsało mi się
AXW to jest nagrywarka i elby to jest DVD–ROM
Czy tam trzeba ustawiać jakieś regiony
A moźe kopiowanie płyt jest dla ludzi błyskotliwych
a nie dla .....
Pozdrawiam
To nie cąłkiem tak – przy niekórych zabezpieczeniach programy szołgają się ok. godziny usiłując w tym przesie przejść te właśnie tworzące zabezpieczenie sektory. Po tem kawąłku juź jest "normalnie".
Zanim jednak zabierzesz się za kopiowanie zabezpieczonych płyt powinieneś sprawdzić jak sobie Twoja nagrywarka z tym konkretnym zabezpieczeniem radzi – ównieź powinieneś od tego na cdrinfo się dokopać.
Zanim jednak zabierzesz się za kopiowanie zabezpieczonych płyt powinieneś sprawdzić jak sobie Twoja nagrywarka z tym konkretnym zabezpieczeniem radzi – ównieź powinieneś od tego na cdrinfo się dokopać.
Jestem w trakcie nauki Kopiowanie płyt (Właśnie w tej chwili robię w
Cloe cd
Clone xx
Profiler
5 czaszek
Settlers 4 Oryginał
Odczyt z sesji trwa 34 min i zrobil mi 1%
Czy to moźliwe czy kopię robi się 3–4 dni
Moźe coś źle ustawiam ,ale według artykułu to robię
pierwszy raz w źyciu
Proszę o radę ,czy przerwać czy tak musi być
Czy moźna prosić o odpowiedź expresową
Dzięki
Cloe cd
Clone xx
Profiler
5 czaszek
Settlers 4 Oryginał
pierwszy raz w źyciu
Dzięki
Jestem w trakcie nauki Kopiowanie płyt (Właśnie w tej chwili robię w
Cloe cd
Clone xx
Profiler
5 czaszek
Settlers 4 Oryginał
pierwszy raz w źyciu
Dzięki
Cloe cd
Clone xx
Profiler
5 czaszek
Settlers 4 Oryginał
pierwszy raz w źyciu
Dzięki
Duźe Dzięki
www.cdrinfo.pl i tam w artykułach znajdziesz wiele poźytecznych informacji.
Duźe Dzięki
Jakiś adres do Jak to się robi
Pozdrawiam
Jakiś adres do Jak to się robi
Pozdrawiam