kontroler multimediów audio – problem.

otóź właśnie. ostatnio, zauwaźyłem, iź przy jakimkolwiek odgłosie wydawanym z głośników słychać pogłos, takie jakby echo. nie ukrywam, jest to niezmiernie denerwujące i przeszkadza. próbowałem dojść, czego moźe to być wina (gdyź dosłownie dwa dni wcześniej jeszcze tego nie było, znaczy się było wszystko OKej).

wszedłem w menedźer urządzeń i zauwaźyłem, źe brakuje mi sterowników do Kontrolera Multimediów Audio. no i w tym momencie zaczyna się problem. gdzie takowe moźna znaleźć. bo nie widzę innej przyczyny owego pogłosu, jak właśnie brak sterownika, do tego urządzenia. jak ktos się orientuje, to prosiłbym o pomoc, bo nie chce mi się znowu przeinstalowywać systemu. pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.

Odpowiedzi: 3

damiancore:
A jak dajesz prawym –> właściwoći to niema nigdzie jakiegoś aktualizuj, napraw, zainstaluj?

owszem jest. tylko nic się nie chce naprawić, zaktualizować ani zainstalować. ani z płyt, ani z dysku.

JN:
A ja zapytam jaki system.

XP Pro + SP1

JN:
Jaka karta muzyczna zintegrowana i typ,PCI i typ,ISA i typ.

karta muzyczna w źadnym wypadku nie jest zintegrowana. Sound Blaster 5.1 digital.

JN:
Czy masz do niej sterowniki na płycie CD.

owszem.

JN:
Jak masz odinstaluj oprogramowanie i stery karty,restart kompa,menadzer urządzeń i odinstaluj/usuń wszystko co dzwięk,restart kompa i zainstaluj ponownie oprogramowanie i stery karty i sprawdź.

tak teź robiłem – nie podziałało.

jednak jest pocieszająca nowina. pocieszająca o tyle, iź powoli rozpracowuję w czym tkwi problem. z tego co zaobserwowałem, wina prawdopodobnie moźe leźeć w głośnikach, a dokładniej w pilocie odpowiadającym za głośność oraz podłączanie słuchawek.

w kaźdym bądź razie dziękuję za odzew.

pozdrawiam.
komando
Dodano
31.10.2005 01:45:43
A ja zapytam jaki system.

Jaka karta muzyczna zintegrowana i typ,PCI i typ,ISA i typ.

Czy masz do niej sterowniki na płycie CD.

Jak masz odinstaluj oprogramowanie i stery karty,restart kompa,menadzer urządzeń i odinstaluj/usuń wszystko co dzwięk,restart kompa i zainstaluj ponownie oprogramowanie i stery karty i sprawdź.
JNJN
Dodano
30.10.2005 21:38:03
komando:
...wszedłem w menedźer urządzeń i zauwaźyłem, źe brakuje mi sterowników do Kontrolera Multimediów Audio.

A jak dajesz prawym –> właściwoći to niema nigdzie jakiegoś aktualizuj, napraw, zainstaluj?
damiancore
Dodano
30.10.2005 21:10:28
komando
Dodano:
30.10.2005 01:35:10
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1