Konto z ograniczeniami i problemy z otwieraniem programów

Witam,

Zainstalowałem neostradę i utworzyłem konto z ograniczeniami (dla córki). Miałem problem z dostępem do internetu na tym koncie, ale poradziłem sobie. Teraz wszystko śmiga.
Nie mogę sobie poradzić z jednym – po wejściu na konto z ograniczeniami otwierają sie okna dotyczące róźnych programów z informacjami, np. źe brakuje jakiś sterowników, źe muszę zainstalować jakiś dodatkowy program źeby otworzyc główny program itd. I to jest prawda – nie mogę dostać się do wielu programów. Tylko dlaczego na moim koncie (administratora) wszystko jest OK, wszystkie programy otwierają się bezproblemowo, źadych wyskakujących okien o problemach z programami.
Jak zmieniam konto z ograniczeniami na konto administratora wszystko jest OK. Ale ja nie chcę dawać córce uprawnień administratora (dodawanie/usuwanie programów), chcę tylko aby mogła w pełni uźywac wszystkie programy.

Czy ktoś ma pomysł skąd te wyskakujace okna ? Jak je zlikwidować ? Jak przywrócić pełne działanie programów na koncie z ograniczeniami ?

Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

Pozdro

Birol

Odpowiedzi: 6

Birol:
W ostateczności przeinstaluję jeszcze raz skaner.
Mozesz przeinstalowac, ale plik SETUP odpal z konta ograniczonego klikajac na nim prawym myszy i wybierajac z menu "Uruchom jako". Wybierzesz "Administrator" i podasz jego haslo. Byc moze to zalatwi sprawe.
EL NINO
Dodano
02.02.2006 19:11:30
Witam,

Dzięki za radę. Juź sobie ściągnęłem instalkę Nero Burn Rights. Po powrocie z pracy zadziałam. Mam nadzieję, źe problem usunę.

Kłopot mam natomiast na tym koncie nadal z uruchomieniem skanera Plustek ST 24 (zapomniałem o tym wspomnieć na początku). Gdy próbuję uruchomić skaner to ukazuje sie okno z prośbą o przeprowadzenie instalacji. Dziwne, bo na moim koncie administratora wszystko się gładko uruchamia i mogę skanować. Nie wiem co jest grane. :(

Jakby ktoś miał jakiś pomysł to proszę o radę.

W ostateczności przeinstaluję jeszcze raz skaner.

Pozdro

Birol
Birol
Dodano
02.02.2006 10:22:53
Co do Nero to Rebe bodaj wspominał swego czasu o jakimś patchu, który pozwalał na nagrywanie spod konta ograniczonego, mial na myśli zapewne wspomnianego Nero BurnRights.
Do ściągnięcia tutaj
Bobi
Dodano
02.02.2006 00:01:05
Witam,

Dzięki Kamaa – to działa ! Pozbyłem sie wszystkich wyskakujacych okien i programy teź działają (prawie wszystkie). Nie działa mi tylko Nero. Na koncie córki po uruchomieniu programu pojawia sie wpierw okno "Wybór nagrywarki", a potem okno z prośbą aby administrator zainstalował Nero BurnRights.
Skąd to źądanie skoro na moim koncie administratora Nero chodzi bezproblemowo !?

Co do rady El Nino to zrobiłem jak mówiłeś. Wpisałem córkę do "Uźytkowników" i nic – problem z oknami i zablokowaniem programów ciągle był ten sam.
Jak wróciłem do rady Kamaa i wpisałem córkę do " Uźytkowników zaawansowanych" – problem zniknął.

A tak w ogóle to dziwne :roll: , przecieź Twoja rada El Nino teź powinna się sprawdzić !

Pozdrawiam

Birol
Birol
Dodano
01.02.2006 23:50:39
Birol, konto corki to konto Goscia ? W takim razie nie do grupy Uzytkownikow zaawansowanych, a po prostu do grupy Uzytkownikow. Uzytkownik zaawansowany ma za duze prawa.
EL NINO
Dodano
31.01.2006 19:03:27
start=>> uruchom=>> lusrmgr.msc
Grupy=>> Po prawo znajdź grupę uźytkownicy zaawansowani i kliknij ją aby otworzyć jej właściwości. Kliknij przycisk Dodaj i w otwartym oknie wpisz w białym polu dokładną nazwę konta z którego uźywa córka. Klikaj OK
kamaa
Dodano
30.01.2006 23:51:23
Birol
Dodano:
30.01.2006 22:18:39
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1