konto gość ?????????
Proszę o podpowiedzenie mi w jaki sposob moge zablokowac z konta administratora dostep do drukarki dla konta GOŚĆ????????????
Czy w koncie gość jest standardowe ustawienie aby nie mozna byloz niego tworyc nowych kont???
Prosze o odpowiedz przede wszystkim dot. drukarki.
W jaki sposob mozna zablokowac dostep np. do partycji lub niektorych katalogow zapisanych na niej.
Czy w koncie gość jest standardowe ustawienie aby nie mozna byloz niego tworyc nowych kont???
Prosze o odpowiedz przede wszystkim dot. drukarki.
W jaki sposob mozna zablokowac dostep np. do partycji lub niektorych katalogow zapisanych na niej.
Odpowiedzi: 3
Przeciez jesli mirqu ma FAT32, nic nie da wylaczanie prostego udostepniania. Zakladka Zabezpieczenia jest tylko na NTFSie.
mirqu, dostep do drukarki dla Goscia mozna co prawda zablokowac w zakladce Udostepnienie, ale juz dostep lokalny do partycji czy folderow – soft, o ktorym jest w archiwum jak wspomnial Bobi.
mirqu, dostep do drukarki dla Goscia mozna co prawda zablokowac w zakladce Udostepnienie, ale juz dostep lokalny do partycji czy folderow – soft, o ktorym jest w archiwum jak wspomnial Bobi.
mirqu:
Pewnie na zakładce Zabezpieczenia we właściwościach drukarki.
wlasnie o to chodzi ze nie moge tego nigdzie znalezc
Wyłacz proste udostepnianie w opcjach folerów.
XP w wersji Professional ??
mirqu:
Wykorzystując uprawnienia dla systemu plików NTFS.
czyli maja dyski na fat 32 nie jestem w stanie tego zrobic ??
Albo zewnetrzny soft albo convert systemu plików.
Wiecej tego typu zagadnien w archiwalnych postach
Pewnie na zakładce Zabezpieczenia we właściwościach drukarki.
wlasnie o to chodzi ze nie moge tego nigdzie znalezc
Wykorzystując uprawnienia dla systemu plików NTFS.
czyli maja dyski na fat 32 nie jestem w stanie tego zrobic ??
Strona 1 / 1