Konto bardzo ograniczone !
Witam!
Potrzebuję następująca rzecz. Dwa konta admina i zwykłego użytkownika. Stworzyłem konto z ograniczeniami. Teraz potrzebuję je przerobić w następujący sposób. Po uruchomieniu tego konta ma się uruchomić jeden program (dodałem skrót go do zakładki autostart) ale uruchamia się on zarówno na adminie jak i na koncie z ograniczeniami. Chcę aby urychamaił się tylko na koncie z ograniczeniami. Poza tym na koncie nie ma być dostęp do niczego (dyski, menu start itd). Najlepiej żeby po zalogowaniu się na koncie uruchomił się tylko program i poza pracą w tym programie nic innego nie dało by się zrobić. Proszę o pomoc.
pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
start ---> uruchom ---> gpedit.msc - za pomocą tego polecenia możesz ograniczyć wszystko co chcesz ;-):rolleyes:
Wypróbuj Windows SteadyState. Jeżeli jakieś opcje będą niejasne, na Portalu masz o tym narzędziu artykuł.
a czy jest jakiś darmowy program do tego? tzn nie mam problemy żeby znaleźć ten soft działający dłużej niż wersja próbna tylko muszę mieć 100% legalność softu.
Polecam WinXP Manager. Jest to program do edytowania rejestru. W nim możesz poblokować dostępy do dysków i "wrażliwych" części systemu z dokumentami innych użytkowników włącznie. A co do programu, który ma się uruchamiać:skrót umieść w C:\Documents and Settings\\Menu Start\Programy\Autostart a nie jak umieściłś w C:\Documents and Settings\All users\Menu Start\Programy\Autostart - ta ścieżka jest błędna.
Strona 1 / 1