konto administratora
Pomocy! Na moim kompie na WinXP miałem zawsze załoźone jedno konto (administrator). Po utworzeniu kolejnego konta (równieź z uprawnieniami administratora), wystąpił problem ze starym kontem. Uźytkownik konta (starego) to "skurczysław", po próbie zalogowania, windows utworzył konto "SKURCZYSŁAW.skurczysław" i się do niego loguje, zamiast wejść bezpośrednio do konta "skurczysław". Wszystkie ustawienia Outlook'a, gg itd. są na starym koncie, a na nowym trzeba by było wszystko na nowo odtwarzać. Jak powrócić do starego konta?
ps. WindowsXP widzi konto "skurczysław" i loguje się do niego jako "SKURCZYSŁAW.skurczysław", oraz konto nowo utworzone "uzytkownik1", a praktycznie są 3 konta :
I. SKURCZYSŁAW.skurczysław (WinXP sam je utworzył)
II. skurczysław (stre konto, do którego nie moge się zalogować)
III. uzytkownik1
ps. WindowsXP widzi konto "skurczysław" i loguje się do niego jako "SKURCZYSŁAW.skurczysław", oraz konto nowo utworzone "uzytkownik1", a praktycznie są 3 konta :
I. SKURCZYSŁAW.skurczysław (WinXP sam je utworzył)
II. skurczysław (stre konto, do którego nie moge się zalogować)
III. uzytkownik1
Odpowiedzi: 4
spike, w Uruchom wpisz "lusrmgr.msc" i sprawdz dokladnie jakie masz konta, czy sa wlaczone, a jesli tak, zmien haslo do felernego "skurczyslawa" jesli jest takie samo jak do "skurczyslawa,skurczyslawa".
Sprawdź w katalogu \Documents and Settings, ile dokładnie znajduje się tam folderów z frazą "skurczysław" w nazwie – być moźe nie doszło wcale do uszkodzenia konta, a jeźeli tak, moźesz spróbować przywrócić dawne ustawienia, wykorzystując Przywracanie systemu.
jak moźesz podaj linka do tego programu, ale z góry przewiduje, źe on nic nie da, poniewaź hasło do konta ja znam. Problem leźy gdzie indziej. Windows z konta "skurczysław", utworzył konto "SKURCZYSŁAW.skurczysław", do którego loguję się tak jak do konta "skurczysław", a więc wogóle nie moge się zalogować do konta "skurczysław". Na dodatek, windows xp widzi tylko jedno konto tzn. "skurczysław" (gdy się do niego loguje, to wchodzi do konta "SKURCZYSŁAW.skurczysław"). Moźe troche namieszałem :), ale mam nadzieje, źe zrozumiesz.
cześć,
– jest taki program Dream Pack po polsku.
– on pozwala na logowanie na pulpit bez hasła, potem zmieniasz hasło dla dowolnego konta. 8)
– jest taki program Dream Pack po polsku.
– on pozwala na logowanie na pulpit bez hasła, potem zmieniasz hasło dla dowolnego konta. 8)
Strona 1 / 1