Konto administratora chronione hasłem
Odpowiedzi: 7
-
[quote=Endrju]w sekcji "operating systems" - po naszemu systemy operacyjne masz dwa wpisy typu "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect /NoExecute=OptIn", różnią się one tym ->partition(1) lub partition(2). Usuń całą linijkę z partition(2), sprawwdź w sekcji default czy jest ta linijka z partition(1) - jeśli jest partition(2), zmień tylko cyferkę, zapisz zmiany i wypróbuj działanie restartując kompa. mam niepłonną myślę nadzieję, że odbezpieczenie pliku coby go można było wyedytować nie stanowi dla Ciebie problemu.[/quote] Dzięki za pomoc.Poradziłem sobie:mryellow:
-
[quote=Endrju]zainteresuj się tematem boot.ini w przyklejonych działu XP[/quote] Przeczytałem ale dla mnie to czarna magia.Czy mógłby ktoś mi toprostym jezykiem napisać jak to zrobić?
-
[quote=Rebe]1. control userpasswords2 w uruchom i na wywołanym aplecie ptaszek przy "aby korzystać ......"[/quote] Dzięki wielkie pomogło.:mryellow: Abym nie musiał zakładac jeszcze jednego tematu skorzystam z tego i zadam kolejne pytanie: Ktoś na tym latopie zainstalował nielegalnego xp,ale mam też oryginalną płytę z kluczem. Chciałbym przeisntalować system,ale z tego co się orientuję to przy nowej instalacji będę musiał podać klucz systemu,który już jest zainstalowany,a nie klucz z oryginalnej płyty. Jeśli mam rację,to jak odzyskac klucz produktu aktualnie zainstalowanego xp,i czy numer podany we właściwościach systemu [i]pod zarejestrowny [/i]na to jest właśnie klucz licencyjny?
[quote=Rebe]Endrju - jakie "odbezpieczenie"? - Toż z poziomu "Mego komputera teycja odbywa się bez atrybutów zabezpieczających. Tak samo jest przez bezpośredni dostep do boot.ini z systemu...[/quote] u mienia toże :mryellow: . lecz biorąc pod uwagę stan zaawansowania pytającego [bez urazy] i sytuację w której plik ten jest domyślnie "do odczytu" nie wiem co zrobiłby dalej widząc komunikat z sugestią coby go zapisać w innym pliku, ponadto spotkałem się już z sytuacją w której "ktoś instalujący system" oprócz standardowego atrybutu zabrał uprawnienia do tegoż pliku użytkownikowi z prawami admina - i stąd moje pytanie do autora postu