konto admina wrr

mam problem z kontem aministraora ijuz mnie to bardzo wkurza... ktos zrobil mi formata zainstalowal system windows xp proffesional ale nie wiem jakis inny jakies family czycos takiego (nie wiem czy w ogole cos takiego jest ale to jesty inny professional niz mialam zawsze jest w nim np w panelu sterowania kreator sieci bezprzewodowej) i teraz za kazdym razem jak wlaczam kompa to automatycznie loguje mi sie on na admina... wiem ze na koncie admina raczej sie nic robic nie powinno wiec przy kiazdym wlaczeniu kompa musze wylogowac sie z admina i zalogowac na swojego konto po wylogowaniu admina jego konto znika poprostu nie ma go na tym ekranie logowania... co jest??? jak to zmienic?? nawet jezeli konto admina ma haslo to po wlaczeniu kompa loguje sie on automatycznie na to konto nawet nie chce zeby mu haslo wpisac... wrrr... prosze o szybkie odpoiwedzi dziekuje

Odpowiedzi: 6

megii:
czemu konto admina nie pokazuje sie na ekranie powitalnym??

Było juz tyle razy...
Odpal regedit, klucz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
Tworzysz wartość Dword o nazwie Administrator, za dane podajesz 1
Bobi
Dodano
20.06.2005 15:19:49
Nie źarty, a prawda.
To co podał brtx działa, a jedyne co musisz zrobić to wpisać Administrator i hasło.
Komputer sie nie zresetuje.
Anonymous
Dodano
20.06.2005 14:03:26
ctrl+alt+del powiadasz hmm no ciekawe... poza tym nie nie bede WIEDZIALA co zrobic ale dzieki widze ze zarty sie trzymaja... bo myslalam ze to co mipodales to jest reset no ale widocznie jestem jakas niedouczona... a nawet jak juz sie zrobi ten reset to konta admina i tak i tak nie ma...
megii
Dodano
20.06.2005 13:37:45
ctrl+alt+del (del nacisnij dwa razy)

bedziesz juz chyba wiedzial co wpisac.
brtx
Dodano
20.06.2005 12:39:16
dziekuje Cidzo bardzo gusioo tylko jeszcze jeden problem czemu konto admina nie pokazuje sie na ekranie powitalnym?? mam wlaczone konto goscia czy to moze byc przyczyna?? jezeli tak to cozrobic jezeli chcialabym wejsc na admina a jego konta tu nie ma...?? jak na nie wejsc...??
megii
Dodano
20.06.2005 12:33:49
start – uruchom – control userpasswords2
Anonymous
Dodano
20.06.2005 12:27:14
megii
Dodano:
20.06.2005 12:21:16
Komentarzy:
6