KONTA UŻYTKOWNIKÓW – zmiana nazwy
Witam. Mam takie pytanie.
Mam w domu komputer, na którym są 3 konta.
Zmieniłem nazwy tych kont na zupełnie inne (imiona uźytkowników), bo dawniej było "Uźytkownik1", "Uźytkownik2" i "Uźytkownik3".
Teraz, gdy duszę kombinację klawiszy WIN+L zeby zablokowac kompa to nie mam w polu "Nazwa uźytkownika" wpisanego imienia tylko "Uźytkownik1"
Tak samo moźna zalogowac się uźywając starego loginu, czyli "Uźytkownik1"
Jak to zmienić, źeby nie moźna było logowac się uźywając starego loginu i źeby po wciśnięciu WIN+L w polu "Nazwa uźytkownika" pojawiło się moje imie a nie "Uźytkownik1"
To samo tyczy uźytkownika2 i uźytkownika3
Plis o pomoc! To pilne.....
Jeśli by się dało bez edycji rejestru to byłoby super.
Komputer jest w sieci z 4 kompów i nie chce nic nagrzebać.
Zauwaźyłem, źe w "Documents and settings" nazwy folderów brzmią "Uźytkownik1" ......
Zmienic nazwy tych folderów czy co???
Mam w domu komputer, na którym są 3 konta.
Zmieniłem nazwy tych kont na zupełnie inne (imiona uźytkowników), bo dawniej było "Uźytkownik1", "Uźytkownik2" i "Uźytkownik3".
Teraz, gdy duszę kombinację klawiszy WIN+L zeby zablokowac kompa to nie mam w polu "Nazwa uźytkownika" wpisanego imienia tylko "Uźytkownik1"
Tak samo moźna zalogowac się uźywając starego loginu, czyli "Uźytkownik1"
Jak to zmienić, źeby nie moźna było logowac się uźywając starego loginu i źeby po wciśnięciu WIN+L w polu "Nazwa uźytkownika" pojawiło się moje imie a nie "Uźytkownik1"
To samo tyczy uźytkownika2 i uźytkownika3
Plis o pomoc! To pilne.....
Jeśli by się dało bez edycji rejestru to byłoby super.
Komputer jest w sieci z 4 kompów i nie chce nic nagrzebać.
Zauwaźyłem, źe w "Documents and settings" nazwy folderów brzmią "Uźytkownik1" ......
Zmienic nazwy tych folderów czy co???
Odpowiedzi: 2
Zrób tak, PPM na mój komputer – właściwości – zaawansowane, profile uzytkownika, ustawienia, podświetlasz konto do skopiowania i klikasz kopiuj do, podajesz ścieźkę np: C:\Documents and Settings\tymczasowa_nazwa_1, w razie czego sprawdzasz/nadajesz uprawnienia, masz przycisk.
W panelu sterowania – konta uźytkowników tworzysz konto o nazwie jaka Ci odpowiada i logujesz się na nie na moment. Wylogowujesz się i wchodzisz na wbudowanego admina np.
Teraz idziesz do C:\Documents and Settings\tymczasowa_nazwa_1 kopiujesz stamtąd wszystkie pliki i katalogi i podmieniasz z tymi w C:\Documents and Settings\Nowa_nazwa_konta
Reszta kont analogicznie.
Zawartośc tymczasowego katalogu mozesz wywalić.
Waźne, nie moźesz kopiowac konta na którym jesteś aktualnie zalogowany.
W panelu sterowania – konta uźytkowników tworzysz konto o nazwie jaka Ci odpowiada i logujesz się na nie na moment. Wylogowujesz się i wchodzisz na wbudowanego admina np.
Teraz idziesz do C:\Documents and Settings\tymczasowa_nazwa_1 kopiujesz stamtąd wszystkie pliki i katalogi i podmieniasz z tymi w C:\Documents and Settings\Nowa_nazwa_konta
Reszta kont analogicznie.
Zawartośc tymczasowego katalogu mozesz wywalić.
Waźne, nie moźesz kopiowac konta na którym jesteś aktualnie zalogowany.
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=69605
Strona 1 / 1