konta bankowe

jakie najlepsze (mbank, inteligo ......czy inne?

Odpowiedzi: 11

ApyNet:

W mBanku to płatności internoetowych wykorzystuje sie tzw. kartę jednorazwową ( tzn. źe robisz sobie taką wirtualną kartę tam przelewasz tyle ile jest potrzebne Ci do zapłaty przelewasz te pienidzace – wydajesz i karta zostaje zlikwidowana

Ta e–karta to chyba jednak troszeczkę inaczej działa... Poza tym ile płacisz za jej wydanie?
O wiele łatwiej i taniej załoźyć w Inteligo subkonto do konta głównego z przeznaczeniem na transakcje internetowe, wziąć do tego subkonta oddzielną kartę visa electron i mieć to samo co w mBanku, tylko dwa razy taniej :wink:
Gagman
Dodano
28.04.2004 17:27:11
Jak polecam mBank . Trochę sie do nich zniechęciłem na poczatku jak miałem konto IzzyKonto , ale teraz jak mam eKonto to bardzo ładnie .
Po pierwsze mBank jest lepszy od inteligo , źe w mBanku za kartę VISA – w mBaku nie płaci się nic , a w Inteligo opłata jest.
W mBanku to płatności internoetowych wykorzystuje sie tzw. kartę jednorazwową ( tzn. źe robisz sobie taką wirtualną kartę tam przelewasz tyle ile jest potrzebne Ci do zapłaty przelewasz te pienidzace – wydajesz i karta zostaje zlikwidowana ).

Naprawdę polecam mBank są świetne kredyty.

Obsługa teź bardzo dobra.
ApyNet
Dodano
28.04.2004 14:38:48
Kuba, nie moźliwe źe w częstochowie jest tylko bankomat pko, konto w MBanku posiada takie same mozliwości co inteligo plus więcej(np oprocentowanie samego ror większo o ok.45%) bankomaty Euronet i bph(we wrocławiu ok.50–bezprowizyjne) zdecydowałem sięna to. dzieki za zainteresowanie
mynajms
Dodano
28.04.2004 02:44:49
Seeker:
Gagman , albo mi cóś umknęło – na bieźąco nie jestem czy jak?– ale z tego co pamiętam Visa electron nie nalezy do tzw. "kart wypukłych" – chodzi o wypukły nadruk na karcie– i nie jest kartą kredytową , a płatniczą i w Internecie nią się nie zapłaci.
Masz jakąś inną? :roll:

Nadruk jak najbardziej wklęsły ale mimo wszystko moźna jej uźywać tak jak napisałem. Na rewersie karty (tam gdzie jest podpis) oprócz 16–cyfrow. numery karty, jest teź 3–cyfrowy numer weryfikacyjny karty.
Pozdrawiam
Gagman
Dodano
26.04.2004 14:15:25
Gagman:
..... visa electron – 0.99 pln/mies. – moźna nią płacić jak kredytową np. w internecie, przez telefon, etc.)

Pozdrawiam

Gagman , albo mi cóś umknęło – na bieźąco nie jestem czy jak?– ale z tego co pamiętam Visa electron nie nalezy do tzw. "kart wypukłych" – chodzi o wypukły nadruk na karcie– i nie jest kartą kredytową , a płatniczą i w Internecie nią się nie zapłaci.
Masz jakąś inną? :roll:
Seeker
Dodano
26.04.2004 12:07:50
:lol: mynajms, 2% to dokładnie tyle:
0.02/360 obliczane codziennie (od środków obecnych na koncie o godz. 24:00) i po zsumowaniu (z okresu miesiąca) raz w miesiącu (w "rocznicę" otwarcia rachunku) kapitalizowane (dopisywane do rachunku).
Kokosy to to nie są, tak więc ja teź wychodzę z załoźenia, źe waźniejsza jest wygoda w dostępie do środków, ograniczenie kosztów, etc.
Wybrałem Inteligo (bankomaty PKOBP, wpłaty w oddziałach za darmo, darmowa obsługa konta – przy średnim mies. stanie ponad 99 pln, visa electron – 0.99 pln/mies. – moźna nią płacić jak kredytową np. w internecie, przez telefon, etc.)

Pozdrawiam
Gagman
Dodano
26.04.2004 03:11:48
a wg. Ciebie te niezłe sumki to ile?
w jaki sposó banki internetowe naliczają ror(np.2% 0d 100zł to 2zł.miesięcznie czy w skali roku?
mynajms
Dodano
26.04.2004 02:42:09
zeby cokolwiek zarobic na oprocentowaniu konta trzeba miec naprawde niezle sumki, wiec to nie ejst chyba priorytet w wybieraniu konta, jezeli chodzi o internetowe konto to inteligo jest OK , nie wiem jak w mbanku ale w inteligo podoba mi sie to ze po kazdej trensakcji przychodzi sms co zostalo zrobione , gdzie wyplacona kasa, z ktorego bankomatu itd.

jezeli chodzi o banki normalne to polecam citibank
Benus
Dodano
25.04.2004 16:29:30
Ja wybrałem Inteligo bo mam bankomat PKO w mieście (więc nie płace prowizji).
Kuba
Dodano
25.04.2004 16:11:55
oprocentowanie ROR jest w MBanku wyźsze (3%) od inteligo(1,9%) i tu istnieje mały dylemat
mynajms
Dodano
25.04.2004 15:48:02
INTELIGO :–)
Kuba
Dodano
25.04.2004 15:34:14
mynajms
Dodano:
25.04.2004 02:37:51
Komentarzy:
11