Konsola odzyskiwania: pliki systemowe
nie moge dostac sie do menadzera urzadzen ani niektorych plikow narzedziowych w panelu sterowania.. jak z pomoca konsoli wgrac owe pliki do systemu... bo jak szukam na plycie win xp znajduje np : msconfig.ex_ gdy zamieniam to na msconfig.exe i uruchamiam to wyskakuje mi cmd i probuje go uruchomi w 16 trybem... czemu tak jest ? wogole jak to dograc z tej plyty zeby dzialalo mi w systemie ?
Odpowiedzi: 5
Jakie *.cab ? toź pliki są generalnie w katalogi i386 tyle, źe w psotaci skompresowanej – jedyne *.caby odnioszą się do IIS, a tam raczej nie masz czego szukać.
Albo więc wiesz , których plików brak ( są uszkodzone ) i posługujesz sie poleceniem expand by je przywocic, albo robisz nakładkę systemu, co pewnie szybciej pójdzie.
Albo więc wiesz , których plików brak ( są uszkodzone ) i posługujesz sie poleceniem expand by je przywocic, albo robisz nakładkę systemu, co pewnie szybciej pójdzie.
ok rozumiem, ale chodzi mi o to jak odrozniac te pliki .cab na plytce Xp... zauwazylem ze jest tam troche tych paczek, wiec np zniklo mi pare plikow systemowych z panelu sterowania i chce je poprostu dograc to z jakiej paczki korzystac ???
troszkę jaśniej to w pomocy systemu lub w wierszu polecenia expand /? ,a jeśli i tego za mało to podobnie z konsoli odzyskiwania.
Ciut własnej inicjatywy. Choćby z tego powodu, źe składnia dla expand była na forum podawana wielokrotnie.
Ciut własnej inicjatywy. Choćby z tego powodu, źe składnia dla expand była na forum podawana wielokrotnie.
expand co?? jaki plik cab ??? troszke jasniej
Polecenie expand
Strona 1 / 1