Koniec z przerwaniami??

Powiedzcie co mam zrobić...
Mam modem :)(tak na wszelko wypadek), 4xUSB 2.0, SB Live, i jeszcze troche innych bajeruffff.
I jak wkładam karte TV to mi zostaje tylko muzyczna zintegrowana (standardowo mam włączone dwie)a SB odpada bo brakuje przerwań mozna temu jakoś zaradzić??(USB mushe mieć cztery sztuki a nie chcem huba kupować)

Odpowiedzi: 6

Czasem tez pomaga przelozenie kart w inne sloty np zamienienie ich miejscami. Jest z tym troche zabawy ale w wiekszosci przypadkow pozwala na rozwiazanie problemow.
mrsit
Dodano
17.10.2003 09:17:43
To nie zaleźy od przerwań. Być moźe w twojej płycie slot pci jest w jakiś sposób współdzielony z interfejsem USB i gdy uźywasz kilku portów na raz + dotego masz jakąś kartę w tym slocie to uźądzenie włoźone do tego slotu moźe działać niepoprawnie gdyź nie będzie mogło się komunikować z czipsetem/innymi urządzeniami z pełną prędkością.
Tak mi się wydaje.
SLAY3R
Dodano
16.10.2003 20:24:47
OK dzięki!!!!
Ale działa na XP, a na niźszym???
Nie chce działać??? np 98/ME to co??

SLAY3R moźe i USB zajmuje 1 przerwanie, ale dlaczego na płycie widziałem zaklejone PCI i pisało źe jak uźywam więcej USB to zebym nie wkładał karty w to gniazdo???
grzesiek1711
Dodano
16.10.2003 19:37:11
Dopoki w biosie jest zalaczone ACPI a komputer w menedrzeze urzadzen figuruje jako komputer z interfejsem ACPI, nie jest mozliwe przydzielanie reczne przerwan. System zrobi to sam a XP robi to dobrze jak pisal SLAY3R. Widzialem 9 urzadzen na jednym przerwaniu.
Reczna modyfikacja przewan mozliwa jest jedynie po wylaczeniu ACPI, ale wtedy prawie na 100% konieczna jest reinstalacja systemu.
EL NINO
Dodano
16.10.2003 18:33:29
Spruj w biosie wymusić odpowiednie przerwania. Kiedyś XP przydzielił mi prawie cały sprzęt pod jedno przerwanie ( 11 ) i o dziwo wszystko chodziło. Miłej zabawy. :)
Polikon
Dodano
16.10.2003 13:28:45
Kontroler USB zajmuje tylko jedno przerwanie, a nie jedno na kaźdy port.
Po drugie winxp dobrze sobie radzi w sytuacji w której kilka urządzeń jest na tym samym przerwaniu, więc nie ma co się martwić, źe brakuje przerwań.
SLAY3R
Dodano
15.10.2003 20:31:08
grzesiek1711
Dodano:
15.10.2003 19:46:47
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1