Koniec czego ????

Przedruk :

Windows XP SP2 będzie niszczyć pirackie systemy?
====================================================

Prawdopodobnie Microsoft w długo oczekiwanym Windows XP Service Pack 2 zastosował nową metodę walki z pirackimi kopiami systemu. Gdy instaluje się Windows XP Service Pack 1 na nielegalnej wersji systemu, uźytkownik otrzymuje jedynie komunikat o tym, źe posiada piracką kopię systemu. Teraz jednak Microsoft poszedł dalej. Prawdopodobnie gdy SP2 będzie instalowane na nielegalnej kopii Windows XP, system stanie się bezuźyteczny, poniewaź tzw. boot sector zostanie odpowiednio zmodyfikowany. Sama procedura wykrywania czy kopia systemu jest nielegalna nie zmieniła się – nadal będzie sprawdzany podany przy instalacji klucz. Jednak o ile Windows XP Service Pack 1 "znał" zaledwie parę pirackich kluczy, o tyle teraz Windows XP Service Pack 2 posiada ich olbrzymią listę.

===============================================

Wydaje mi sie , ze podniecanie sie ta '' niemoznoscia '' , jest zbedne. Nie ma rzeczy nie mozliwoch. Byc moze na samym poczatku, ktos bedzie mial problem , ale juz po miesciacu nie bedzie problemu. daremnym jest wiec podniecanie sie , ze czegos juz nie bedzie , ze cos sie skonczy. Microsoft nie wie , ze zanim jego ludzie pomysla o jakims zabezpieczeniu , to juz inni wiedzia jak je obejsc. chce przypomniec , ze to obchodzenie nie ma na celu zarabianie na tym szmalu , ale jest to obchodzenie dla zamego obejscia, dle tego , zeby pokazac , ze pisanie i mowienie o czym , ze cos sie konczy nie ma pokrycia. Ludziska rabia systemy , zabezpieczenia i ludziska je obchodza bez problemu.

Oczywiscice ja tego nie popieram , zwracam jednak uwage na to , ze podniecanie sie koncem , nie ma uzasadnienia.

Odpowiedzi: 7

I zeby bylo wszytsko jasje. ja nie mowie ze Windows XP jest zly, ja powiem nawet , ze nie wyobrazam sobie pracy na innym systemie nix Wix XP , ale mowie , ze nie nalezy mowic glupot , ze czegos nie da sie zrobic, ze cos jest tak dobrze zrobione , ze nie bedzie mozna tego zlamac . Nie ma takiej mozliwosci, zeby czegos nie mozna bylo zlamac, czy obesc. wszytsko sie da zrobic. raz zrobi sie to szybciej , raz dluzej , ale sie da.... !!! Wiec wypisywanie glupot przez producenta do nieczego nie prowadzi, a powiem tyle , ze to wzmaga chcec dokopania tym co tak mowia ,ze sie nie da , ze ja jestem najlepszy. Jestes dobry ,a le lepszy jest ten , ktory wchodzi do ciebie nie przez drzwi. Ty juz wowczas nie jestes lepszy, ten , kto wszedl jest juz lepszy od ciebie.

I tyle na temat niepokonanego Microsoftu.
==========================================

Pozdrawiam :wink:
Sam_Sobie
Dodano
15.07.2004 01:20:56
obecnie mam win xp home edition i zastanawiam się nad zmianą na 2000 profrssional
emil
Dodano
15.07.2004 01:03:51
gieras:
Blazkowicz:

Ja teź :wink: :arrow: No to troszkę autoreklamy: http://www.wiruszone.net/forum/viewtopic.php?t=666 – to jest o M$
ja juz mam Access Denied :mrgreen: wiec nic z tego :wink:

Ja jeszcze nie :wink:
Blazkowicz:
Poszperałem sobie po niezgłębionych zasobach internetu wyszukując róźnych ciekawostek na temat M$. Wybrałem co ciekawsze kąski, nierzadko wyrwane z kontekstu, zmontowałem odpowiednio i dodałem komentarz...

I to w tym linku jest...
Gagman
Dodano
15.07.2004 00:52:33
Blazkowicz:

Ja teź :wink: :arrow: No to troszkę autoreklamy: http://www.wiruszone.net/forum/viewtopic.php?t=666 – to jest o M$

ja juz mam Access Denied :mrgreen: wiec nic z tego :wink:
gieras
Dodano
14.07.2004 23:12:24
Chce tylko pokazac , jakie glupoty wypisuje Microsoft

oto póbka:

>>>> Pamiętacie, jak niedawno Bill mówił, źe "źe prawdziwym zagroźeniem dla Microsoftu nie jest [...] rosnąca popularność oprogramowania open–source" tylko piractwo ?
No to pan prezes M$ stwierdza : " Największym zagroźeniem jest i będzie Linux oraz wolne oprogramowanie. [...] – powiedział w wywiadzie dla "The Wall Street Journal" Steve Ballmer. "
Blazkowicz
Dodano
14.07.2004 23:00:52
Dziwi mnie tekst , w ktorym Microsoft pisze , ze znanych jest tylko kilka kluczy z Win XP SP 1 , ja zaczolem szukac kluczy w sieci i znalazlem ich kilkadziesiac , a powiem , ze sie nie wglebialem w temat poszukiwania , bo mi to jest niepotrzebne. Chce tylko pokazac , jakie glupoty wypisuje Microsoft, tylko dlatego , zeby moc sprzedac wiecej swoich produktow po astronomicznych cenach ( mowie o placach w PRL–u , a cenie win XP ). Niech sie ludza dalej...
Sam_Sobie
Dodano
14.07.2004 22:00:00
Wszystkie swoje produkty M$ zapowiada jako bezpieczne, nie do złamania itp. Nie ma rzeczywiscie się czym podniecać – ale pośmiać się z takiej taniej propagandy moźna zawsze.
Sam_Sobie >> w sieci są juź informacje o złamaniu zabezpieczenia tego SP2 :wink:
Blazkowicz
Dodano
14.07.2004 20:19:40
Sam_Sobie
Dodano:
14.07.2004 15:33:13
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1