Konflikt płyty głównej z kartą graficzną...

Witam! Czy jest moźliwy konflikt płyty głównej GIGABYTE GA GBX7+ z kartą graficzną ATI RADEON 9200 SE? Ni diabła nie mogę zainstalować w/w karty. Próbowałem Geforce–a, wszystko O.K. Próbowałem Rivę TNT 2, teź spoko. Sterowniki mam na pewno w porządku, bo ze starą płytą główną wszystko działało. Mam Windowsa XP. Podczas istalacji pojawiają się następujące komunikaty: "BŁĄD INF – NIE ODNALEZIONO STEROWNIKA EKRANU"; "PROGRAM INSTALACYJNY NIE MÓGŁ ZAKOŃCZYĆ INSTALACJI, UŻYJ STANDARTOWEGO STEROWNIKA EKRANU PRZED URUCHOMIENIEM PROGRAMU". Gdzie tkwi problem? Z góry dzięki za pomoc!

Odpowiedzi: 4

W BIOS ustawić AGP na AUTO,
Zaktualizować Driver AGP,
Zainstalować pełną wersję sterownika ze strony producenta ( Display Driver, Control Panel, WDM Capture driver ).
Konflikt jeśli występuje wprawdzisz w Men.Urządzeń.
McScr@by
Dodano
30.06.2004 00:19:19
p–a–w–e–l uaktualnij BIOS dla tej MOBO
Seeker
Dodano
29.06.2004 22:48:08
zobacz ustawienia w biosie, agp, fast write, tutaj pokombinuj. Pozatym ściagnij jakieś nowsze stery do ati, tylko te od wersji 7.90 potrzebuja juz directx 9
Hipcio
Dodano
29.06.2004 17:41:49
Moźe spróbuj uźyć standardowych windowsoskich sterowników monitora przed instalacją karty graficznej.
Bo na konflikt to mi nie wyglada. Raczej coś z softem od monitora nie pasuje setupowi sterów od karty :D
PgX
Dodano
29.06.2004 16:42:50
p–a–w–e–l
Dodano:
29.06.2004 16:27:05
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1