Konfiguracja zestawu – potrzebuje dokladego opisu.
Wita, jestem tu nowy – i jak na razie pilnie potrzebuje pomocy od osob, ktore naprawde znaja sie na "wnetrzu" kompa.
Wiem, ze tego typu tematy byly zapewne tu poruszane – ale szczerze mowiac nie mam czasu by dokladnie szukac, a watpie bym znalazl dokladnie to, co opisuje nizej.
A potrzebuje odpowiedzi dokladnej – bym mogl wykorzystac ja przy zakupie.
Chodzi wiec o skonfigurowanie zestawu za cene 1600 – 2200 – BEZ MONITORA.
I oczywiscie zalezaloby mi, aby jak najwiecej dobrego "wycisnac" w tym przedziale cenowym.
Siostra poprosila mnie o pomoc – orientuje sie jako tako w tych kwestiach, ale nie tak dobrze, by byc rownorzednym partnerem do dyskusji ze sprzedawca.
I dlatego prosze Was o skonfigurowanie kompa w podanym przedziale cenowym – z wyszczegolnieniem konkretnym poszczegolnych elementow (jak wspomnialem chce wykorzystac to przy zakupie–czyli dam gosciowi dokladny wykaz i powiem, ze dokladnie to ma mi zlozyc)
Nie narzucam zadnych konkretnych firm, marek, typow etc.
Ale na czyms musicie sie oprzec przeciez, wiec oprocz przedzialu cenowego podam jeszcze glowne "zastosowanie" tego kompa:
1. pisanie wszelkich prac (studia)
2. internet – przegladanie stron, sciaganie muzyki, "pomocy" naukowych etc.
3. ogladanie filmow DVD
4. gry – ale jako dodatek, a nie glowny cel (czyli grafika niekoniecznie musi byc "porazajaca")
5. ewentualnie mozliwosc, by monitor mogl byc odbiornikiem TV.
6. ewentualnie by istniala mozliwosc ulepszenia go za rok (na przyklad)
Biorac pod uwage powyzsze, to czy sadzicie, ze muzyka moglaby byc zintegrowana na plycie? – taka opcja wchodzi w gre.
Bardzo Was prosze o konfiguracje łącznie z klawiatura, mysza (nie musza byc bezprzewodowe) i jakimis sensownymi glosnikami.
Cen nie musicie podawac–grunt, by osoba, ktora odpowie sama wiedziala, ze podana konfiguracja miesci sie w tym przedziale cenowym.
Bede wdzieczny za pomoc.
pzdr/
Wiem, ze tego typu tematy byly zapewne tu poruszane – ale szczerze mowiac nie mam czasu by dokladnie szukac, a watpie bym znalazl dokladnie to, co opisuje nizej.
A potrzebuje odpowiedzi dokladnej – bym mogl wykorzystac ja przy zakupie.
Chodzi wiec o skonfigurowanie zestawu za cene 1600 – 2200 – BEZ MONITORA.
I oczywiscie zalezaloby mi, aby jak najwiecej dobrego "wycisnac" w tym przedziale cenowym.
Siostra poprosila mnie o pomoc – orientuje sie jako tako w tych kwestiach, ale nie tak dobrze, by byc rownorzednym partnerem do dyskusji ze sprzedawca.
I dlatego prosze Was o skonfigurowanie kompa w podanym przedziale cenowym – z wyszczegolnieniem konkretnym poszczegolnych elementow (jak wspomnialem chce wykorzystac to przy zakupie–czyli dam gosciowi dokladny wykaz i powiem, ze dokladnie to ma mi zlozyc)
Nie narzucam zadnych konkretnych firm, marek, typow etc.
Ale na czyms musicie sie oprzec przeciez, wiec oprocz przedzialu cenowego podam jeszcze glowne "zastosowanie" tego kompa:
1. pisanie wszelkich prac (studia)
2. internet – przegladanie stron, sciaganie muzyki, "pomocy" naukowych etc.
3. ogladanie filmow DVD
4. gry – ale jako dodatek, a nie glowny cel (czyli grafika niekoniecznie musi byc "porazajaca")
5. ewentualnie mozliwosc, by monitor mogl byc odbiornikiem TV.
6. ewentualnie by istniala mozliwosc ulepszenia go za rok (na przyklad)
Biorac pod uwage powyzsze, to czy sadzicie, ze muzyka moglaby byc zintegrowana na plycie? – taka opcja wchodzi w gre.
Bardzo Was prosze o konfiguracje łącznie z klawiatura, mysza (nie musza byc bezprzewodowe) i jakimis sensownymi glosnikami.
Cen nie musicie podawac–grunt, by osoba, ktora odpowie sama wiedziala, ze podana konfiguracja miesci sie w tym przedziale cenowym.
Bede wdzieczny za pomoc.
pzdr/
Odpowiedzi: 2
dziekuje Kolego,
dzieki za zrozumienie i chec pomocy.
wsrod "masy" odpowiedzi Twoj glos jest tym cenniejszy.
mysle, ze jak na wymagania i mozliwosci mojej siostry ten zestaw bedzie wystarczajacy w pelni.
raz jeszcze dzieki.
pzdr/
dzieki za zrozumienie i chec pomocy.
wsrod "masy" odpowiedzi Twoj glos jest tym cenniejszy.
mysle, ze jak na wymagania i mozliwosci mojej siostry ten zestaw bedzie wystarczajacy w pelni.
raz jeszcze dzieki.
pzdr/
Abit NF7 320 pln
Athlon XP 2000+ BOX 300 pln
Kingston 400 256 mb 230 pln (ewrntualnie 512 mb)
Obudowa dowolna bez zasilacza 100 pln
Zasilacz Chieftec 360w 200 pln
Samsung SpinPoint 80 GB SP0802N 280 pln
Radeon 9550 128MB 230 pln
Głośniki Logitech Z–640 350 pln
DVD–CDRW combo Lite–ON SOHC–5232K 200 pln
2210 pln
Brakuje ok. 500 pln do naprawdę niezłego zestawu.
Moźna obciąć z głośników i combo DVD–CDRW i kupić dodatkowe 256 ram.
Muzyka zintegrowana.
Sieciówka zintegrowana.
Athlon XP 2000+ BOX 300 pln
Kingston 400 256 mb 230 pln (ewrntualnie 512 mb)
Obudowa dowolna bez zasilacza 100 pln
Zasilacz Chieftec 360w 200 pln
Samsung SpinPoint 80 GB SP0802N 280 pln
Radeon 9550 128MB 230 pln
Głośniki Logitech Z–640 350 pln
DVD–CDRW combo Lite–ON SOHC–5232K 200 pln
2210 pln
Brakuje ok. 500 pln do naprawdę niezłego zestawu.
Moźna obciąć z głośników i combo DVD–CDRW i kupić dodatkowe 256 ram.
Muzyka zintegrowana.
Sieciówka zintegrowana.
Strona 1 / 1