komunikaty przy uruchamianiu koputera
Przy uruchamianiu komputera wyskakują mi dwa kounikaty podobnej treści, w pierwszym system nie moźe uruchomić pliku watch.exe (pozostałości po słowniku), a w drugim, źe trzeba usunąć do niego odwołanie w rejestrze i podaje ścieźkę c/widows/YDPDict/watch.exe. Odszukuję w rejestrze YDPDict i usuwam. Po zastosowaniu "uruchom ponownie" problem znika, jednak po całkowitym wyłączeniu i włączeniu komputera problem pojawia się znowu
Odpowiedzi: 6
Jak na razie wydaje się źe problem znikł. Rozwiązanie było bardzo proste. Ad aware–ad watch blokował sekcję uruchamianie, wyłączyłem ją i myślę źe juź będzie ok. Dzięki za zainteresowanie :)
Moim zdaniem robisz mały błąd: nie szukaj w rejestrze wpisu YDPDict tylko wpisz w szukajkę (Ctrl+F) nazwę pliku czyli watch.exe i tego szukaj i usuwaj (zawsze sprawdź ścieźkę, źeby nie było zbieźności nazw). Daj cynk jak wyszło, bo powinno być juź dobrze (chyba, źe siedzi w C:\autoexec.bat, ale nie sądzę)
Dostosowałem się do powyźszych uwag ale niestety bez skutku.Próbowałem usuwać w rejestrach (YDPDict)oraz postępowałem jak napisane w FAQ temat "Usuwanie nieuźywanych pozycji z msconfig",uruchomiłem skrypt VBS ale napisane było źe nie moźe wykonać określonych czynności, na końcu pojawiało się okienko error.
Tak na marginesie próbowałem wyłączyć tak jeszcze inne programy uruchamiane przy starcie systemu ale równieź mi się nie udało. Powielam jakiś błąd.
Z góry dzięki za pomoc
Tak na marginesie próbowałem wyłączyć tak jeszcze inne programy uruchamiane przy starcie systemu ale równieź mi się nie udało. Powielam jakiś błąd.
Z góry dzięki za pomoc
A masz moźliwość jeszcze raz wgrać ten słownik i po restarcie go odinstalować z Panelu sterowania ?? Moźe ci to oszczędzi dłubania w rejestrze ?? A ponadto wpisów o tej treści moźe być kilka !! Kontynuj wyszukiwanie w rejestrze do końca przez F3 i usuwaj wszystkie wpisy. Moźe coś się jeszcze ostało.
Dzięki za odpowiedź, niestety wcześniej nie miałem moźliwości wykonania powyźszych zaleceń.
W win.ini odhaczyłem (wyłączyłem), w system.ini nie znalazłem, w zakładce uruchamianie odhaczyłem (wyłączyłem), w rejestrze ponownie usunąłem i niestety komunikaty są znowu.Być moźe coś źle robię albo to dziadostwo jest jeszcze gdzie indziej
W win.ini odhaczyłem (wyłączyłem), w system.ini nie znalazłem, w zakładce uruchamianie odhaczyłem (wyłączyłem), w rejestrze ponownie usunąłem i niestety komunikaty są znowu.Być moźe coś źle robię albo to dziadostwo jest jeszcze gdzie indziej
Jesli sie nie myle, to plik slownika dopisany jest rowniez do system.ini lub win.ini
W msconfig z Uruchom patrzyles ? Do zakladki Uruchamianie.
W msconfig z Uruchom patrzyles ? Do zakladki Uruchamianie.
Strona 1 / 1