Komunikator Tlen a system XP

Mam problem z komunikatorem Tlen. Pojawił się on gdy zacząłem uźywać systemu XP professional, wcześniej na win98 wszystko działało bez zarzutu :P .
Problem wyglada następująco: włączam Tlena, wszystko jest ok, gdzieś po 2 minutach, czasem wcześniej, samoczynnie wyłącza się. Zdąźe jedynie wysłać jednego smska lub przyczytać to co inni mi przez ten czas napisali. Instalowałem juź wcześniejszą wersje i starszą wersje tlena nic nie pomogło, problem występuje nadal. Mam service packa 1a.
Nie chciałbym przestać go uzywac bo posrod wszystkich komunikatorów ten jest moim zdaniem najlepszy a po drugie mnostwo qmli go uzywa, usprawnia to przesylanie roznych plików.
Pytanie teraz kto mi pomoźe![/b]

Odpowiedzi: 7

Dziękuję za podpowiedź – działa. Pozdrawiam
kolejarz
Dodano
19.12.2004 19:18:56
Zwykle zainstalowanie update'ow pomaga
Ustaw tryb zgodnosci
Bobi
Dodano
19.12.2004 18:18:30
nie pierwsz raz zauwaźam źe "TlenDostep.tpl" sprawia problemy...

a wie ktoś moźe co mogło się stać z gg, bo u mnie jak włączałem to od razu wyskakiwał błąd źe wystąpił problem z gg.exe i zostanie zamknięte... reinstalka nie pomagała :( (mam XP SP2 Pro)
Przemo (JARO)
Dodano
19.12.2004 17:34:47
A moge moge...
w ustawieniach na samym dole jest zakladka pluginy...tam jest standardowo 5 takich okienek. Ja odchaczyłem 'TlenDostep.tpl' i działa... powodzenia i pozdrowieni@
citko
Dodano
19.12.2004 14:58:22
Panie Citko a mógłby pan powiedzieć co Pan odchaczył bo u8 mnie teź to występuje? Pozdrawiam.
kolejarz
Dodano
19.12.2004 14:20:45
brtx:
Ten bug rowniez wystepowal u mnie. Podobnie jak syndrom "pustych okien" zawiazane jest to z roznymi wersjami tlena i/lub pluginami.

Wielkie dzięki problem tkwił w pluginach. odchaczyłem jedną zakładkę i juź wszystko gra. Jeszcze raz dziex za pomoc
citko
Dodano
18.12.2004 17:43:40
Ten bug rowniez wystepowal u mnie. Podobnie jak syndrom "pustych okien" zawiazane jest to z roznymi wersjami tlena i/lub pluginami.
Jedym solowem sproboj zainstalwac jakas nowsza/starsza wersje i zobacz co bedzie sie dzialo
brtx
Dodano
18.12.2004 15:02:04
citko
Dodano:
18.12.2004 14:31:23
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1