Komunikat dosowski – o co chodzi?
Przy odpalaniu systemu nie zawsze ładuje się xp, a wyskakuje czarny ekran z napisem dosłownie:
" Invalid Boot Diskette
Insert BOOT diskette in A"
Z gory piszę źe w stacji dyskietek nie ma dyskietki.
Ustawienie pod biosem nie wykrywania floppa lub przesuniecie w dół przy wyszukiwaniu biosowym nic nie dało..........
" Invalid Boot Diskette
Insert BOOT diskette in A"
Z gory piszę źe w stacji dyskietek nie ma dyskietki.
Ustawienie pod biosem nie wykrywania floppa lub przesuniecie w dół przy wyszukiwaniu biosowym nic nie dało..........
Odpowiedzi: 3
A od kiedy tak masz? Tzn. co robiłes, źe tak nagle samo z siebie zaczeło Ci coś takiego wyskakiwać? (moźe uruchomiłeś komputer a przypadkiem miałeś wciśniety klawisz insert etc. etc.
Wejdz do biosu, odszukac kolejność bootowania (zapewne jako first masz ustawione floopy disc, jako sec masz hdd... po prostu ustaw sobie jako pierwszy/first HDD i bedziesz miał po problemie).
Inna sprawa to jest to dlaczego (o il tak to było) Ci się zmieniło ustawienie.
Wejdz do biosu, odszukac kolejność bootowania (zapewne jako first masz ustawione floopy disc, jako sec masz hdd... po prostu ustaw sobie jako pierwszy/first HDD i bedziesz miał po problemie).
Inna sprawa to jest to dlaczego (o il tak to było) Ci się zmieniło ustawienie.
Komunikat wyskakuje po pojawieniu sie ekranu z logo firmy DELL (nie logo's XP tylko biosowy Dell'a).
Nie uźywałem dyskietki bootującej. PS: przy okazji dyskietka startowa a bootująca to co innego tak?
Biosu nie upgradowałem; a powiedz mi czy to by cos pomogło?
PS w zyciu biosu nie upgradowalem ElNino ! help :lol:
Nie uźywałem dyskietki bootującej. PS: przy okazji dyskietka startowa a bootująca to co innego tak?
Biosu nie upgradowałem; a powiedz mi czy to by cos pomogło?
PS w zyciu biosu nie upgradowalem ElNino ! help :lol:
W ktorym momencie pokazuje sie komunikat ? Robiles cos wczesniej z dyskietek botujacych wykonanych z programow w rodzaju Ghost, Partition Magic, itp. ? Upgradowales bios ?
Odpal z plyty XP i z konsoli odzyskiwania wykonaj "fixmbr".
Odpal z plyty XP i z konsoli odzyskiwania wykonaj "fixmbr".
Strona 1 / 1