Komunikacja Dysk – CDROM –Nagrywarka

Mam następujący problem... Zarówno CDrom jak i nagrywarka działają poprawnie. Dysk równieź. Kopiowanie Cdrom – dysk, dysk – nagrywarka równieź działa. Problem pojawia się w momencie gdy chcę przegrać coś z płyty CD na nagrywarkę bezpośrednio. Podczas analizowania ścieźki płyty CD komputer zawiesza się – kontrolka HDD cały czas się świeci. Pomaga tylko twardy reset. Co to moźe być?
[System XP]

Odpowiedzi: 4

Pomogło nowe oprogramowanie... Zainstalowałem Nero 6 i wszystko chodzi idealnie... Wygląda na to, źe im starszy komputer tym nowsze oprogramowanie potrzebuje ;).
DeeL
Dodano
30.10.2004 19:23:36
Nie patrz źe kiedyś działało sprzęt się starzeje i zuźywa,moźe nagrywara lub CD juź niedomaga.

Poczytaj tu i wrzuć problem:

http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=2
JNJN
Dodano
30.10.2004 18:19:49
Taka sytuacja pojawiła mi się niedawno... Wszystko mam ustawione poprawnie – dysk UDMA 5 na master, kanał podstawowy. Na kanale pomocniczym mam DMA 2 dla nagrywarki i dla cd–romka. nie próbowałem jeszcze nowego oprogramowania instalować... Ale spróbuję. Zasilacz odpada, bo kiedyś wszystko pięknie działało... a nie dodawałem źadnych urządzeń w tym czasie.
DeeL
Dodano
30.10.2004 18:03:23
Wgraj nowe stery do płyty głównej, sprawdz tryby pracy urządzeń w menadzeźe urządzeń.

Pierwszy kanał IDE dysk systemowy Master.

Na drugim kanale IDE ustaw urządzenia na zworkach nagrywara Master, CD Slave.
Podmień taśme sygnałową.

Ewentualnie odinstaluj wszelkie oprogramowanie do nagrywania i wgraj najnowsze.

Moźe zasilacz nie wyrabia.
JNJN
Dodano
30.10.2004 17:31:42
DeeL
Dodano:
30.10.2004 14:24:47
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1