komputer wyłącza się podczas ładowania systemu

witam. posiadam windows xp home edition sp2. na komputerze pracuje już długi czas, wszystko ok bez jakich kolwiek zastrzeżeń. dzis rano chciałem uruchomić komputer, lecz podczas ładowania systemu (kiedy pokazuje sie logo XP) po chwili komputer się resetuje. nie mam zielonego pojęcia od czego to może być? przez chwile miałem też problem, bo wyskakiwał komunikat "CMOS checksum error" ale wymieniłem baterie i ten problem zniknął, niestety system nadal się resetuje podczas ładowania...

Odpowiedzi: 3

Witam Niekiedy mam podobne zjawisko. U mnie glowna przyczyna okazuje sie podlaczony aparat do USB i po odlaczeniu go uruchamia sie OK. Zdarza mi sie ze musze wyjac wszystko z USB tz. aparat, drukarke i ewentualnie PenDriva. Po dolaczeniu komputer startuje normalnie i znow wszystko mozna popodlanczac do czasu az znow mu kiedys tam nie odbije. Pozdrawiam kerim
kerim1957
Dodano
09.02.2008 19:58:51
zrobiłem jak radziłeś i tak to wygląda: [b]... ... CHKDSK znalazł przynajmniej jeden błąd na tym woluminie[/b] co dalej robić?
Psiuku
Dodano
09.02.2008 16:44:50
  • Rebe 09.02.2008 20:06:40

[quote=Psiuku] co dalej robić?[/quote] Próbowąłes uruchomić systme po zakończeniu tej operacji sprawdzania? Jeżeli nie ot ... najwyższa pora - możesz póbowac jeżlei w normalnym nie wejdzie uruchomić w awaryjnym. Tak czy inaczej zdaj relację czy coś isę zmieniło i ew. czy dzieje isę coś nowego w stosunku do pierwotnego stanu.

Chkdsk z konsoli odzyskiwania na pocżatek, a dalej. się zobaczy.
Rebe
Dodano
09.02.2008 16:11:06
Psiuku
Dodano:
09.02.2008 16:05:02
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1