Komputer strasznie zwolnił pracę

Chcę Was prościć o pomoc. Od jakiiś kilku dni zauważyłem ze mój PC strasznie zwolnił. Uruchomienie programu trwa nieprawdopodobnie długo ok.20sek., otwierając Windows Commandera i wchodząc do jakiegos katalogu to wyświetlanie jego zawartosci wręcz wstrzymuje cały system. Muszę poczekać dłużaszą chwię na pojawienie się zawartości. Przeskanowałęm system programami antyszpiegowskimi i Antywirusem, ale nic nie znalałzy? Co to się stało. Bardzo proszę o poradę bo jest to potwornie irytujące i męczące

Odpowiedzi: 6

możesz też sprobować przeskanować programem Advanced WindowsCare V2 Personal, i ściągnij program [url=http://www.megapliki.interia.pl/plik-1338-starter-5.6.2.8.html]starter[/url] i pokazać zrzut z niego ( autostarty ). może coś tam jest co spowalnia działanie. .
BITT2.0
Dodano
25.03.2008 16:24:48
Ten mój dysk mam dość długo więc nie wiem czy ta firma istnie i nawet nie o to chodzi. A czy to możliwe że tak nagle cos się popsuło. Słyszałem ze indeksowanie plików spowalnia pracę alez tego co pamiętam to dawno juz to indeksowanie usunąłem. Sprawdze zaraz jakie są ustawienia i zobacze co powie HijackThis. Ale skaner online pandy też nic nie wykrył więc to chyba nie to? A system plików to mam NTFS.
slawek7
Dodano
25.03.2008 15:32:31
  • mx47 25.03.2008 17:02:25

[quote=slawek7]Ten mój dysk mam dość długo więc nie wiem czy ta firma istnie i nawet nie o to chodzi. A czy to możliwe że tak nagle cos się popsuło. Słyszałem ze indeksowanie plików spowalnia pracę alez tego co pamiętam to dawno juz to indeksowanie usunąłem. Sprawdze zaraz jakie są ustawienia i zobacze co powie HijackThis. Ale skaner online pandy też nic nie wykrył więc to chyba nie to? A system plików to mam NTFS.[/quote] Jeszcze raz ci podpowiadam,ostatnie oddychy HDD i zainteresuj się nowym, marki ci nie podaję bo opinie są podzielone

slawek7 - wejdź do managera urżadzeń i sprawdź podstawowy/pomocniczy kanał IDE - chodzi o okno "bieżący tryb transferu". Jeżeli jest tam przy dysku "PIO" to odinstaluj ten kontroler i zrestartuj komputer. To samo sprawdź - dla spokoju przy czytniku ( postępowanie identyczne ). Dopiero jeżeli bełobo tam UDMA lub po restarcie sytuacja isę nei zmieniła to będziemy isę matwić dalej.
Rebe
Dodano
25.03.2008 09:17:33
Powiem ci przyjacielu,że Maxtor chyba już nie istnieje wszedł w jakąś fuzję,ale to szczegół.Dyski te są szybkie to fakt ale zawodne z pewnoścoą masz 40 GB,jeżeli masz możliwość pożyczyć inny dysk od kolegi (łatwo powiedzieć)i przetestować,choćby zainstalować system,bądz jak radziłem dokonać pełnego formatu,ja używam ACRONIS 5.0 jest b.dobry.Nie wiem jak masz sformatowany dysk FAT czy NTFS bo w pierwszym przypadku możesz użyć dysku startowego z Millenium bądz z win98 NTFS tym dyskiem nie ruszysz.A sprawę sterowników zostaw w spokoju!
mx47
Dodano
25.03.2008 08:50:22
Zauważyłem że dzieję się tak jak system odwołuje sie do dysku. Czy to może być coś ze sterownikami do płyty? Mam dyst na IDE Maxtora.
slawek7
Dodano
25.03.2008 07:39:20
Nie wiem czy sprawdzałeś pod kątem wirusów? i sprawdz jakośc HDD,pierwsze to dokonać defragmentacji tylko nie stystemowym programem bo to taki sobie postaraj się o Diskeeper! Poza tymi przypadkami przyczyn może być znacznie więcej,nie wiem jaki masz dysk (firma) jak długo itd.
mx47
Dodano
24.03.2008 11:09:16
slawek7
Dodano:
24.03.2008 09:08:41
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1