Komputer się wyłącza po około 10 minutach
KOmputer mi się wyłącza po pewnym czasie(nieregularnie) i wydaje dźwięki z pc – speakera. Jedyna rada to wyłączyć z kontaktu i włączyć ponownie jednak problem się powtarza. sprawdziłem z innym ramem i inną kartą grafiki, temperatura procka wynosi około 50 C. Ale co dziwniejsze dzieje się tak tlyko wtedy gdy obudowa komputera jest zamknięta. POMOCY !
Odpowiedzi: 8
The_judge:
to sprawdz jeszcze czy wentyl na procesorze jest dobrze zalozony – bo to wyglda na przegrzanie procka
I znowu Pan moder ma racje wentylator wymien. Lub sprawdź..
No chyba źe nowgo procka sobie upatrzyłeś.. A le przy spaleniu procesora czasami i płyta głowna moźe , lecz nie musi..
Wg. tego co jest w ostatnim Chipie to :
Powtarzający sie sygnał, ton wysoki – niski :
Błąd procesora–sprawdź mocowanie procesora.
Albo :
Sygnał wysokiej częstotliwości :
Przegrzany procesor – Sprawdź chłodzenie,jeźeli podkręcałeś procesor ,wróć do ustawień standartowycn.
Albo :
Przegrzany procesor – Sprawdź chłodzenie,jeźeli podkręcałeś procesor ,wróć do ustawień standartowycn.
Wg. tego co jest w ostatnim Chipie to :
Albo :
Albo :
to sprawdz jeszcze czy wentyl na procesorze jest dobrze zalozony – bo to wyglda na przegrzanie procka
Bios Awarda, a dźwięki moźnaby porównać do sygnału karetki :? Dodam, źe gdy wcześniej ustawiłem temerature wyłączenia w biosie na 65 C to komp się wyłączał prawie zaraz, natomiast teraz temperatura wyłączania jest w ogóle wyłączona – efekt 10 minut pracy dłuźej :evil:
Jaki to bios i jakie dzwięki ?
Np. jeden długi jeden krótki.
Opisz to.
Np. jeden długi jeden krótki.
Opisz to.
właśnie nie podkręcałem niczego,a tak się dzieje na 2 kartach graficznych(jedna działa normalnie na innym kompie), temperatura procka nie wynosi stale 50 C więc o jakimś zepsutym termometrze teź nie moźe być mowy, jedyne co mi prychodzi do głowy to zwalona płyta głowna(nie posiada ona coolera na chipsecie). Procesora teź nie podkręcałem :roll:
gdy zamykasz obudowe to temperatura wewnatrz sie podnosi, wiec podejrzewam ze masz cos nie tak z chlodzeniem
moze podkrecales karte graf ?
czy temp procka zawsze ma 50*c ?
moze podkrecales karte graf ?
czy temp procka zawsze ma 50*c ?
Strona 1 / 1