Komputer sie resetuje zaraz po starcie
Przy starcie słychać 3 dźwięki pojawia się menu z kilkoma opcjami do wyboru ( jedyne co pamiętam to oznaczenia przy opcjach f10 f11 delete i f1 ---"refresz" ) na górze wywala mi nazwę procka. Daje F1 i system sie uruchamia ale działa max 1 min i pada.
W trybie awaryjnym wszystko działa ( właśnie z niego pisze tego posta ) ale przy starcie jest wiadomość o przywróceniu systemu
( rejestru ) pojawia sie okno w którym mam wybrać zapis którego nie mam.
sekwencja dzwięków jest taka dwa szybkie ( w odstępie czasowym 1 sek ) i 3 za 3-4 sek
Odpowiedzi: 3
Miałem dokładnie tak samo. 2i pół godziny szukałem i okazało się, że sypią się najnowsze drivery k.graficznej :neutral: odinstalowałem i zainstalowałem na nowo i się "wyleczyło", ale na krótko dwa dni. Chyba przesiądę się na starsze.
http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=86892 to na 99% procesor
Ale dlaczego sie resetuje w awaryjnym działa??
A tak samodzielnie ciu -t w łapki manual, ew. poszukanie o beep codes BIOS-u i sprawdzenie co takie sygnały oznaczają?
Zero wysiłku w postaci podania choćby podstawowych informacji mogacych kogoś naprowadzić na trop inny niż : Coś się zepsuło ( idź do serwisu, płać i wymagaj ).
Komunikaty nieprzytaczane dosłownie o kant dupy mozesz sobie połuc, a nie na forum o nich pisać.
Bogi4em,a prawdą czy się rejestr sypnął czy profil mi za jedno, bo to i tak tylk oskutek, a nie przyczyna i nawet przywrócenie pierwszego z kopii, a założenie drugiego z podmianą nie rozwiąże "zagadki" dlaczego coś się spieprzyło.
PS.
Gdyby komuś isę forma nie podobąła to ....Jego sprawa.
Strona 1 / 1