komputer co chwile sie resetuje
witam, po właczeniu komputera sam sie resetuje po kilku sekundach, nieraz odpali pojawia sie logowanie i znowu sie resetuje. O co chodzi ? rozkreciłem go, nic sie nie nagrzewa wszystko jest ok. Z góry dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 6
Rzeczywiscie zapomniałem napisać o sprzecie ale juz naprawiam ten błąd:
Płyta Asus P5PL2
RAM 1024 DDR2
procesor Intel Pentium D 2,8
grafika Radeon x1600pro 256MN
win xp pro
to chyba juz wszystko co moge napisać
oto komunikat ktory mi wyskakuje
[img]http://img216.imageshack.us/img216/7978/imgyc8.jpg[/img]
Ta..... [quote]zapoznałem sie z instrukcją[/quote] lecz jej stosowanie mam w łebokim poważaniu.
Napisąłem przy okazji pierwszej odpowiedzi do Ciebie adresowanej, że w sumie 5 możliwych przyczyn mam na podorędziu ( to jest ilość do wymienienia bez narażania mego mózgu na wysiłek z zagłębioaniem się w zakamarki pamięci związany ).
Widac jednak wyraźnie, że - co bło do przewidzenia - moje zdolnosci pedagogiczne są zerowe ( bo przecież nie uczeń to... ) więc nie ma sensu bym Ci wyłuszczał kolejno co to być moze.
A odrobaczyć isę probowałeś chociaż czy z tym też czekasz na lepsze czasy ? - Nie pytaj jak "skoro się resetuje", bo mozna to zrobić, a gdyby okaząło się, że nie to. miałbyś kolejną wskażówkę gdzie przyczyn szukać.
Ja tak na okrągło mogę praktycznie bez końca więc albo zaczniesz podawać konkrety, albo zdasz się na łut szczęscia i doczekasz się jakiegoś chetnego do udziału w zgaduj-zgaduli na temat Twego problemu. Tyle tylko, że ten chętny moze Ci cąłkowicie poważnie zasugerować ...... format ( to tak samo poroniony lub trafny pomysł być może jak każdy inny ).
Ok dzieki, zapoznałem sie z instrukcją, wracając do tematu po uruchomieniu komputera pojawia się informacja o systemie po czym słychać pisk jak przy resecie i komputer startuje na nowo, powtarza się to 3/4 razy, pozniej odpalam system w trybie awaryjnym (o ile w trakcie otwierania sie nie zresetuje) pochodzi kilka minut i znowu reset.
Zauważyłem też w pasku obok zegara migającą czerwono niebieska ikonke (pojawia sie ostrzezenie Spyware ... ) po kliknieciu której lewym lub prawym przyciskiem przechodze na strone virprotect.com (probowalem przeskanowac tym programem kompa lecz przerywało połączenie w trakcie sciągania lub komputer zdązył się już zresetować)
Dziwne jest tylko to że po odłączeniu dysku jest ten sma problem/?
Mialem tez w domu problemy z prądem tzn. kilkakrotnie siadały korki nie wiem czy to może być przyczyna, sprawdziłęm kondensatory ale wyglądają wporządku, nie słysze też żadnego buczenia. Nie mam pojęcia o co chodzi?
Chyba że RAM poszedł??
http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=115640
Na forum troche sie zmieniło od mojego ostatniego postu, zatem gdzie znajde te zasoby ??
hastic - przy udzielaniu odpowiedzi wziąłem pod uwagę Toj staż na forum:
Nie włączaj.
Mógłbym podać ze 3 sprzetowe przyczyny i ze dwie ze strony systemu, ale ... nie będę języka/palca po póznicy strzępił/nadwyrężał.
PS.
W zasobach forum leży "instrukcja" dla opisujących kłopoty.
Strona 1 / 1