Komputer 486 – Tuning ??
Witam.
Czy dało by się ztuningować komputer z plyta i prockiem 486 ( proc 66mhz ), 8mb RAM, karta graf. 8mb, windows 95.
Prosze o jakies linki do stron z programami lub porady.
Z gory dzieki wszystkim.
Czy dało by się ztuningować komputer z plyta i prockiem 486 ( proc 66mhz ), 8mb RAM, karta graf. 8mb, windows 95.
Prosze o jakies linki do stron z programami lub porady.
Z gory dzieki wszystkim.
Odpowiedzi: 17
A dyskietka startowa :?: i odpalenie z plytki :?: 2 naped cd–rom i z uruchomionego 95 albo Linuxa :?:
To sa moje rady ale niewiem co na to inni
To sa moje rady ale niewiem co na to inni
spox :P tylko mam tera powarzny problem chce zainstalowac Debiana z plytki a przeciez na starych plytch 486 i tych BIOS'ach nie mozna ustawic BOOT'a z plytki !!!
POMOCY !
POMOCY !
Ale pamietaj ka postawisz ten serwer to tak z 100mb mi udostepnisz :wink: :D Bo zaczyna mi miejsca na stronki brakowac
mam tam dysk 850mb
wlasnie sciagam debiana konsolowego i powloke window maker i bede cos probowal robic :D
Życzcie mi powodzenia :D
wlasnie sciagam debiana konsolowego i powloke window maker i bede cos probowal robic :D
Życzcie mi powodzenia :D
A jaki dysk :?: Chodzi mi o wielkosc. Bo jesli z 2gb albo 500mb to tak to by bylo sensowne. Bo wiatraczkow raczej tam niema. Wiec instalujesz linuxa i oprogramowanie stawiasz serwa i kompa do szafy lub gdzie tam cchesz. :wink:
Nie dawno, z godzinke temu zainstalowalem na nim Linux'a konsolowego i.. działa i to plynnnie. Muzyka, gry ( te najprostsze ) i nie ktore programy. no ale cos musze z tym przeciez zrobic i chyba zrobie server albo sprobuje zainst. Linux'a z shellem. Moze sie uda .
Co o tym sadzicie ??
Co o tym sadzicie ??
Nie dawno, z godzinke temu zainstalowalem na nim Linux'a konsolowego i.. działa i to plynnnie. Muzyka, gry ( te najprostsze ) i nie ktore programy. no ale cos musze z tym przeciez zrobic i chyba zrobie server albo sprobuje zainst. Linux'a z shellem. Moze sie uda .
Co o tym sadzicie ??
Co o tym sadzicie ??
Ewentualnie do oglądania filmów
Ta opcja odpada, filmy divx nie działają płynnie na sprzęcie typu Celeron 300MHz. Router, maszyna do pisania, przeglądarka internetowa – takie zastosowanie jest sensowne.
espen:
Ewentualnie do oglądania filmów, taki sprzet
Najlepiej niemych w rozdziałce 100x100 – no i czarnobiałe być muszą,
IMO shaman jak nie masz co z tym zrobić to po prostu to wyrzuc.
Jedyne co prócz serverka mi przychodzi do głowy, gdzie to zastosować to DOS , ale kto się tera na tym zna :(
Ewentualnie do oglądania filmów, taki sprzet
Wiesz były tu topiki o tym więc musisz szukać , jest nawet taka opcja, na pewno Ci pomorze :D :D ;)
Taaa postawie server i co dalej bo ja sie na tym zabardzo nie znam :D ??
Albo jeszcze serverek co ?? To by było wporzo :D :D
Albo pzry pomocy np Freesco zrob z tego jakis router ethernetowy... innych zastosowan nie widze dla takiej padaki ;)
Za bardzo to z niego juź nic nie wyciągniesz,moźe zrób komuś na maszyne do pisania dołoźyć do tego drukarke i będzie super.
Wiesz ja tego kompa skladalem bo nie mialem co robic a tera mysle tylko zo zrobic z tymi czesciami co mam ale i tak dzieki ze cos napisales :D
Jestem od jakiegoś miesiaca zaczynam w to wchodzić i Ci powiem ,źe kiepsko!! Karta do wyrzucenie , za mało ramu, nie da sięprzy takim sprzecie poszaleć!!!! :( :( :(
Strona 1 / 1